İskender Fahrettin Sertelli

Список книг автора İskender Fahrettin Sertelli



    Telli Haseki Hümaşah Sultan

    İskender Fahrettin Sertelli

    Kösem Sultan odasına gelen Behram Ağa’ya adeta yalvarırcasına sordu. “Hamza nerede, biliyor musun?” Behram Ağa durumun ciddiyetini anlamıştı. Ancak elinden gelen bir şey yoktu. Kösem Sultan’sa yaşlı gözlerini ona dikip bir daha sordu. “Onu bulabilir misin Behram? Bir an önce Hamza’yı bulmamız lazım. Tek çaremiz bu.” Hümaşah Sultan… Osmanlı tarihinin üç önemli kadınını; Kösem, Turhan ve Şekerpare’yi, odalarına hapsettirip küçük düşüren bir Çerkez güzeli. Namı diğer Telli Haseki. Sultan İbrahim’in sekizinci ve son karısı olan Hümaşah Sultan, hasekiliği döneminde Osmanlı Sarayı’nın mutlak hâkimiydi. Dahası koca imparatorluğun kaderi iki dudağının arasındaydı. Peki, ya Hamza? Kösem Sultan’ın yana yakıla arattığı bu delikanlının kimdi? Onu Telli Haseki karşısında bu kadar güçlü ve tehlikeli kılan sır ne olabilirdi? İskender Fahrettin Sertelli, 17. yüzyıl Osmanlı’sında, Samur ve Amber Devri olarak adlandırılan bir dönemde geçen, aşk ve macera dolu bu tarihi romanıyla sizi soluksuz bırakacak. İmparatorluğu çökerten entrikalara, saray içi gizli hesaplaşmalara ve celladın gölgesindeki hayatlara tanık olun.

    Fetih 1453

    İskender Fahrettin Sertelli

    İstanbul’un fethine farklı cephelerden bakan üç roman tek kitapta… “Bir sabah Türkler surları yararak şehre girdiler. Gemilerini Okmeydanı’ndan kızaklarla Haliç’e indirmişlerdi. Haliç ve surlar ateşler içinde yanıyordu. Türk ordusu Bizans’ı zapt etmişti. Kral Kostantin’in surlarda başı kesilerek öldürüldüğü söyleniyordu. O gün akşama doğru bütün şehir baştanbaşa Türkler tarafından ele geçirilmişti.” İskender Fahrettin Sertelli, 1453 üst başlığıyla sunduğumuz üç romanında da aynı döneme, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Bizans’tan almasına değinir. Konstantiniye’nin Son Günleri, fetih öncesi Bizans’ın başkentindeki psikolojiyi anlatırken; İstanbul’un İlk Günleri savaşın diğer cephesini, Osmanlıların hazırlıklarını ve psikolojilerini yansıtır. Yazarın daha sonra kaleme aldığı Fatih’in Çocukları ise aynı süreci iki çocuğun gözünden aktarır bu defa. İskender Fahrettin bu üç romanıyla, Fethi ve Fatihi olduğu kadar kendisini de ölümsüzleştirmiştir.

    Deliler saltanatı

    İskender Fahrettin Sertelli

    17. yüzyıl Osmanlı Sarayı… Samur ve Amber Devri… Tarihe taşkınlıkları ve deliliğiyle adını yazdıran İbrahim Sultan tahtta. Bir yanda hanedanın bekâsı için Sultan İbrahim’e çeşit çeşit cariyeler sunan haremin hâkimi Valide Kösem Sultan ile Hünkarın gözdesi olup büyük zenginliklere, samur kürklere kavuşma hayali kuran cariyeler. Diğer yanda Padişahın bozuk akıl sağlığını fırsat bilip onu zevk âlemleriyle oyalayan, iktidar için kan dökmekten çekinmeyen Sadrazamlar… Saray mensuplarının asıl derdi zenginliğinin son demlerini yaşayan Osmanlı’dan en büyük payı kapabilmektir. Fakat haremdeki bu hassas denge Cinci Hüseyin Hoca’nın saraya gelmesiyle bozulur. Kısa sürede Padişahı etkisi altına alan bu adam herkes için bir tehdittir. Saraydaki mutlak hâkimiyeti bozulanlar Padişah İbrahim’in kontrolünü yeniden ele geçirebilmek için artık herşeyi yapmaya hazırdır… Tarihî bir roman olan Deliler Saltanatı sefahat uğruna harcanan hayatları, iktidar için oynanan şehvet oyunlarını gözler önüne sererek sizlere yavaş yavaş sönmekte olan Osmanlı ihtişamına tanık olma fırsatı sunuyor.

    Abdülhamit ve afrodit

    İskender Fahrettin Sertelli

    Jurnalciler,hürriyetperverler ve diğerleri… Herkesin birbirinden şüphe ettiği, bir Padişah’ın tüm tebaasından korktuğu, korku ve şiddetin hüküm sürdüğü bir dönem. II. Abdülhamit Devri… İstibdat döneminin tüm baskılarını ve entrikalarını, Abdülhamit’in nasıl ve neden Abdülhamit olduğunu bu romanda göreceksiniz. Yaptıklarıyla bir döneme damgasını vurmuş, Osmanlı Tarihinde önemli bir yeri olan Abdülhamit’in, güzel bir kız karşısındaki çaresizliğine şahit olacaksınız. Kızıl Sultan’ın gönül verdiği bu güzel, Melahat Hanım… Bursa’da doğan ve ailesi tarafından Afrodit ismi verilen bu Rum kızının Melahat Hanım oluşu, saraya girişi ve bir imparatorluğun kaderiyle oynayışını hayretler içinde okuyacaksınız. Abdülhamit ve Afrodit bir aşk ve macera romanı. Ama sadece bu değil. Abdülhamit ve Afrodit bir devrin otopsisidir. İskender Fahrettin Sertelli, II. Abdülhamit Dönemi’nin tüm boyutlarını en ince ayrıntısına kadar alıp, ortaya sürükleyici bir roman çıkarıyor.