Tarihin birbirinden garip ve cazip duraklarına uğrayarak hayretle, heyecanla, tutkuyla okuyacağınız bir serüveni elinizde tutuyorsunuz. Tarihin kulis arkasına girmeye, Osmanlı mirası ilginç geleneklerle ve Türk tarihinin bilinmeyen yönleriyle tanışmaya hazır olun. Bu kitapta tarihimizin en sıra dışı olaylarını bulacaksınız. At, Avrat, “Toprak” Falcılık Ve Bakıcılık (Kahinlik) Yağma Şöleni Attila’nın Mezarı Din Değiştiren Kağan
Neden hiçbir Osmanlı padişahı hacca gitmedi? II. Abdülhamit, neden Mohikanları İstanbul’a getirmeye çalıştı? İstiklal Caddesi’ndeki ünlü Atlas Pasajı hangi dönemde at ahırıydı? Kanuni’nin cenaze namazı neden üç kere kılındı? “Küçük Kıyamet” denen büyük İstanbul depremi ne zaman oldu? Yavuz Sultan Selim neden sakal bırakmazdı? Hangi vezirin kesik başıyla futbol oynandı? “Avarız sandığı”, “Avrat pazarı”, “Unutma bizi dolması” nedir? Atını cenaze töreniyle gömdürüp, başına anıt diktiren padişah… Kösem Sultan’ı 4. Murat’tan isteyen meczup… 1792’de dünyanın ilk denizaltısını yapan mimarbaşı… Kadınlardan ve müzikten nefret eden padişah… ABD Başkanı Thomas Jefferson’dan haraç isteyen Osmanlı denizcisi… Osmanlıca şiirler yazan Fransız şair… Cesedi mezardan çıkarılıp başı kesilen şehzade… Hiç çocuğu olmayan padişahlar ve üç kez ikiz babası olan padişah… Kıtlık çeken İrlanda’ya Britanya kraliçesinden fazla yardım teklif eden padişah kimdi? Tarihe bakış açınızı değiştirecek bu kitapta, şimdiye kadar hiçbir yerde rastlamadığınız birçok ilginç ve önemli tarihi olayı keyifle okuyacaksınız.
Türkiye’nin ilk ve tek Nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk, “Suç ve Ceza”nın yazarı büyük romancı Dostoyevski, İspanyol Edebiyatının şaheseri “Don Kişot” hayat veren Cervantes, Zamanın çok sonrasının romanların yazmış Ahmet Handi Tanpınar, Çağdaş Amerikan Edebiyatının gündemden düşmeyen ismi Paul Auster, Dünya edebiyatına “Beyaz Diş” ve “Demir Ökçe”yi kazandıran Jack London, Eserleri onlarca dile çevrilen Yaşar Kemal, Çağdaş Latin Amerika Edebiyatının en ünlü yazarı G.G. Marquez, “Siddhartha” ile Doğu felsefesini Batı’ya tanıtan Herman Hesse, Modernleşmeye geçişin sancılarını anlattığı romanlarıyla Halide Edip Adıvar, “Sefiller” gibi bir başyapıtın yaratıcısı Victor Hugo, Moby Dick’in peşindeki Herman Melville, Dünya çapında bir kalem olan İhsan Oktay Anar, Vampirlerin Efendisi Kont Drakula’nın yaratıcısı Bram Stoker, Japon Edebiyatının Nobel ödüllü ustası Yasunari Kawabata, Tarihsel gerçekçi romanların usta yazarı Keman Tahir, Rus Klasiklerinin olmazsa olmazı “Savaş ve Barış”ın yazarı Tolstoy, “Monte Cristo Kontu” efsanesinin yazarı Alexander Dumas, Endüstri devriminin sancılarının usta İngiliz yazarı Charles Dickens, 100 Büyük Romancı’nın hayat hikayeleri, başlarından geçen ilginç ve trajik olaylar, her dönem okunacak romanları hakkında birçok ilginç ve detaylı bilgiyi bulabileceğiniz bir başucu kitabı.
Doğu’dan Batı’ya, Antik Çağ’dan günümüze, Karanlık dönemlerin kapanıp, aydınlanma çağlarının başlamasına neden olmuş, Kralların, sultanların saygısını kazanmış, Okullar kurup yüzlerce bilim insanı yetiştirmiş, Toplumsal dönüşüm hareketlerine fikir babalığı yapmış, Etkileri günümüze kadar uzanan siyasal düşüncelerin öncüleri olmuş, Özgürlük, demokrasi, düşünme, tartışma, felsefe, mantık, kültür, sanat gibi kavramları yaşadıkları toplumlara kazandırarak Tarihe Adını Yazdıran; Aristo’dan, Buda’ya, Konfüçyus’dan, Mevlana’ya, Martin Luther’den, Hallac-ı Mansur’a, Montaigne’den İmam Gazali’ye 100 Büyük Düşünür’ün, hayat hikâyelerini, başlarından geçen ilginç ve trajik olayları ve onları günümüze kadar taşıyan fikirlerini, kolay, keyifli ve özet halinde bulacağınız bir başucu kitabı.
2003’de 4chan.org sitesinde örgütlenmeye başladılar… Kendilerini “isimsiz” anlamına gelen “Anonymous” diye tanıttılar… Guy Fawkes’ın yüzünü maske olarak seçtiler… Anon’lar adlarını duyurdukları ilk günden beri gündemimizden hiç düşmediler. WikiLeaks, Wall Street, Arap Baharı gibi olaylarda, devletlere ve büyük şirketlere karşı protestocuların yanında yer alıp, internet üzerinden siber saldırılar düzenleyerek dikkatleri üzerine çektiler. CIA, Pentagon, FBI gibi ABD’nin en güçlü kurumlarının yüksek derecedeki güvenlikli web sitelerine, Türkiye, İspanya, Yunanistan, İsrail, İsveç, İran, Tunus ve Suriye gibi birçok ülkenin resmi web sitelerine yaptıkları saldırılarla, internet ve medya sansürüne karşı savaştılar. Peki, kendilerine “Siber Aktivistler” diyen, neredeyse dünyanın her yerinde polis tarafından aranan bu insanlar kim? Türkiye de ve Dünya da Anonymous hakkında yayınlanmış ilk araştırma olan bu kitap Anon’lar üzerindeki sır perdesini aralıyor.