Kahramanların Cep Aynası, kişinin ulaşabileceği etik ve ahlaki mükemmelleşmenin berrak bir görüntüsünü sunan aynadır. Yaşama sanatı ve başarı pratiklerine dair yeni bir standart getirir. Bu yeni standart, kahramanlık sanatıdır. Nüktedanlık, bilgelik, cesaret, zarafet, görgü, tevazu, doğallık –bunlar hangi meslekte olursa olsun, kahramanlığa erişmek için gerekli özelliklerdir. Ama bu da bir bilge olmaya yetmez: kişi yeteneğini nasıl yöneteceğini de iyi öğrenmelidir. Kahramanların Cep Aynası, “kişiye kendi kendini yönetme politikası, mükemmelliğe giden bir pusula, sağduyunun yalnız birkaç kuralı ile saygınlığa ulaşma sanatı” sağlar. Günlük hayatın çetin mücadelesinin farkına varan –ve tadını çıkaran- herkes için, bilgeliğin rehberi olacaktır.
Elinizdeki kitap çağların süzgecinden geçmiş ve insanları yüzyıllar boyunca özel hayatta ve iş hayatında nasıl başarılı olunabileceği konusunda aydınlatmış bir felsefe kitabıdır. İspanyol Cizvit papazı Baltasar Gracián tarafından 17. yüzyılda yazılan bu “yaşama sanatı rehberi” hepimize arkadaşlık, liderlik, duygu yönetimi gibi son derece önemli konularda yol gösteriyor. Ayrıca bizlere başarı ve ahlak arasında seçim yapmadan, hem ahlaklı hem de başarılı olmanın ipuçlarını veriyor. Edebiyat ve felsefe tarihçileri tarafından Hsün Tsu’nun (Sun Tzu) Savaş Sanatı, Machiavelli’nin Hükümdar ve Lao Tse’nin Erdem Kitabı gibi kitaplarıyla eşdeğer tutulan bu anıtsal eser, aydınlanma ve ilerleme üzerine kafa yoran herkese bir ömür boyu eşlik etmek üzere hazırlanmıştır. Yaşadığı dönemde üstleri tarafından pek de onaylanmayan vaazlar vermiş olan Baltasar Gracián, ilk kitaplarında takma adlar kullanmışsa da AKILLI YAŞAMA SANATI’nı her şeyi göze alarak kendi adıyla yayımlatmıştır. Schopenhauer, Nietzsche ve André Gide gibi düşünürler tarafından baş tacı edilen AKILLI YAŞAMA SANATI birçok dile çevrildi. İngilizce çevirisi 1992’de Washington Post’un çok-satanlar listesinde iki hafta kaldı ve toplam 200.000 adet sattı. Sizin de bu kitabı ilgiyle okuyacağınıza inanıyoruz. “Avrupa kültürü ahlaki zekâ konusunda bundan daha iyi ve karmaşık bir eser üretmemiştir.” – Nietzsche “Hayranlık uyandırıcı derecede zekice!” – André Gide
Balthasar Gracians berühmtes Werk »Handorakel und Kunst der Weltklugheit«, erstmals erschienen 1647, ist eine Ansammlung von 300 Sentenzen und Maximen über die Lebenskunst. Die deutsche Übersetzung, die heute als die wohl bekannteste gilt, fertigte Arthur Schopenhauer in den Jahren 1828 bis 1832 an. »Denken wie die Wenigsten und reden wie die Meisten.«
Baltasar Graciáns «Handorakel» entstand vor über 350 Jahren in Spaniens «Goldenem Zeitalter». Scharfsinnige wie pragmatische Ansichten bündelte der Autor in Maximen, die zum Selbstdenken und zur Selbstüberprüfung herausfordern und einen Leitfaden für ein besseres Leben bilden: Wie erlangt man breites Wissen, einen guten Geschmack? Wie geht man klug mit seinem Umfeld und seinen eigenen Leidenschaften um? Hans Ulrich Gumbrecht hat das Werk zum ersten Mal seit Arthur Schopenhauer (1832) vollständig neu übersetzt und kommentiert.
"Lohnend und nicht selten mitreißend ist neben faszinierenden Einzelbeobachtungen und der eingängigen Schönheit vieler Sentenzen vor allem ein sichtbar werdender Prozess des Denkens." (Hans Ulrich Gumbrecht)
Baltasar Gracian y Morales assumed his final vows of the Jesuits in 1635, having been raised by his uncle, a priest, and studying theology in Zaragoza, Spain. Gracian became quite famous as a preacher, and wrote a number of literary works concerning politics, practical advice for life, and philosophy. Today he is known as the most representative writer of the Spanish baroque style called Conceptismo, or Conceptism, a literary style characterized by succinct and subtle expressions of witty, significant ideas. “The Art of Worldly Wisdom” is a collection of about three hundred maxims and advice with commentary. His poetic use of rhetoric made Gracian appealing to readers, but because he published much of his work without the permission of his superiors, he was chastised by the church, and eventually sanctioned and exiled. Gracian’s most popular work, “The Art of Worldly Wisdom”, is presented here in an edition which followes the translation of Joseph Jacobs.