Зворотний бік темряви. Дара Корній

Читать онлайн.
Название Зворотний бік темряви
Автор произведения Дара Корній
Жанр Зарубежное фэнтези
Серия
Издательство Зарубежное фэнтези
Год выпуска 2013
isbn 978-966-14-6049-1



Скачать книгу

твоїх занять та розпорядок дня.

      – Бачу, – сухо відповіла. Скрізь одне і те ж – усім кортить її повчати. – Мене інше вразило. На папері написано мовою, яку я не знаю, та її чомусь розумію.

      – Це написано прадавньою мовою, прамовою тобто, – відповів чимось дуже вдоволений Стрибог. – Ту мову знає і пам’ятає твоя вічна душа. Ще один доказ того, чому ти безсмертна.

      – Прамова?

      – Так. Мова, якою говорять усі світи і яку розуміють усі ті, хто має стосунок до вічності, є крихтою вічності. Це мова творця.

      – Кучеряво, – хмикнула Мальва.

      – Що кучеряво? – не зрозумів Стрибог.

      – Нічого, не звертай уваги. Усе одно не зрозумієш. Розкажи ліпше мені про закони для смертних.

      – Що? А-а-а, смертні! Тим можна геть усе, бо для них закони не писані. Тобто писані, однак майже ніколи не виконуються ними. Доволі важко смертного змусити ними жити. Але щодо смертних можеш не хвилюватися, бо тут їх немає. – Підбадьорливо подивився на Мальву батько.

      – Як це немає? – щиро здивувалася Мальва. – А прокляті, ваші служки? Щойно Мор назвав їх смертними.

      – Прокляті? Ну, то геть інші. Вони колишні смертні. І тому найбезправніші у нас, однак легко можуть і заходити, і виходити будь-звідки: тобто куди заманеться і коли заманеться. Та для них існують певні застороги та правила в Оселищі Відтіні. За непослух покара. Тому вони майже ніколи не порушують правил. Вони гарні служки, то правда, безвідмовно і миттєво виконують усі забаганки господаря. Твій служка завжди напоготові. Ти тільки в думках його приклич, накажи, і він відразу явиться, щоб миттєво виконати будь-яке твоє бажання. Підкоряється віднині він виключно тобі, й накази решти безсмертних, крім, звісно, Морока, для нього нічого не значать. Хіба що ти накажеш йому виконати щось для інших безсмертних. Коли ж не послухається чи завинить чим – кажи мені або Повелителю Мору, замінимо на іншого.

      – А з цим що буде?

      Стрибог мить думав, чи відповідати, і неохоче кинув:

      – Ну, кінець завжди однаковий – повне зникнення.

      – Круто відповів, таточку. Вислизнув. Добре, не парся, не стану втикатися, здогадаюсь сама, – сказала Мальва.

      І вкусила себе за язик, чекаючи нападу кашлю та нудоти. Дивно, але нічого не відбувалося, і жодне слово не застрягло в горлянці, не запекло та не замлоїло.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAOoAAAFSCAMAAADLpLPQAAADAFBMVEX///8AAAD+/v79/f38/Pz7+/v6+vr5+fn4+Pj39/f29vb19fX09PTy8vLz8/Pw8PDu7u7r6+vx8fHn5+eSkpKwsLDl5eXp6emIiIjt7e3v7++qqqrs7OyWlpbf39/o6Oh3d3fh4eG+vr6enp6srKyGhoa6urqTk5Pk5OTa2tqmpqacnJyLi4uJiYmtra3Q0NDq6urCwsLV1dWCgoKYmJi/v7+0tLSRkZGOjo5zc3PFxcW4uLh9fX1ra2vW1tbd3d2pqamgoKCioqLY2NiNjY3m5ua2traUlJTPz8+Dg4OPj4+ampp4eHihoaF8fHyEhISdnZ3e3t6QkJDg4OCVlZWysrK9vb3U1NSbm5uKioq1tbW5ublWVlbExMSkpKSfn5/Kysqnp6fBwcFubm50dHRycnKFhYXJycm3t7fj4+OlpaWZmZl1dXWBgYGurq7AwMDi4uJ2dna8vLzOzs5+fn5xcXGvr696enrS0tKXl5fZ2dmjo6N/f39vb2+MjIx7e3vX19dcXFxoaGhtbW27u7vMzMzDw8Pc3NzNzc2Hh4dwcHDLy8vR0dGzs7NsbGyxsbGAgIDT09NpaWlnZ2ddXV15eXmrq6uo