Numeroloogiline mandala. Timo Reinpal

Читать онлайн.
Название Numeroloogiline mandala
Автор произведения Timo Reinpal
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 0
isbn 9789916950777



Скачать книгу

Reinpal

      Numeroloogiline mandala

NUMEROLOOGILINE MANDALA. Numbrite mõjud meie igapäevases elusAutor: Timo Reinpal

      Numeroloogiline mandala

      Autor: © Timo Reinpal

      Toimetaja: Margit Mikk-Sokk

      Esikaane pilt: © Shutterstock

      Kujundus: Ragnar Sokk

      Joonised: Timo Reinpal

      Kirjastaja: © Tulip OÜ

      Kõik õigused kaitstud

      ISBN 978-9916-9507-7-7

      PÜHENDUS

      Soovin selle raamatu pühendada kõigile neile inimestele, kes huvituvad esoteerikast. Loodan, et nii süvahuviline kui ka sellel salapärasel rajal alustaja leiavad siit huvitavat ja õpetlikku, avastavad uut ja põnevat, mis hõlbustab neil enese kui areneva vaimu tundmaõppimist ja maailma struktuuri mõistmist. Loodan väga, et sellest raamatust on kellelgi abi oma eluküsimustele vastuste saamisel.

      Eraldi tahaksin ära märkida oma poega Hermanit, kelle lakkamatu huvi numeroloogia ja astroloogia vastu ajendas mind tõsisemalt selle käsikirjaga tegelema. Loodan, et tema huvi esoteerika vastu ei rauge ja tema küsimused leiavad sellest teosest mõningaid vastuseid.

      Edu lugemisel!

      Timo Reinpal

      NUMEROLOOGIA AJALOOST

      Numeroloogial kui metafüüsilisel õpetusel inimese ja universumi vahelistest seostest on olnud läbi aastatuhandete suur tähtsus. Siin on olnud matemaatika arengul määrav osa etendada. Terve numeroloogia ülesehitus toetub eelkõige just matemaatilistele tehetele ja süsteemidele.

      Paljudel tänapäeva kultuuridel on omad arusaamad numbrite esoteerilisest tähendusest ja seega tõlgendatakse neid mõningal viisil erinevalt, kuid nende mõte, uurida inimese kohta maapeal ja tema seotust universumiga, on alati sama.

      Hiinlastel on oma numeroloogiline süsteem, mida nimetatakse I Chengiks ning see kirjeldab maa ja taevalike numbrite erinevust.

      Meile tuntumatest süsteemidest on kolm enam levinut: Caldea numeroloogia, mis põhineb 1 – 8 numbritel, kasutades 9 vaid summana, sest seda peeti väga tähtsaks ja jumalikuks jõuks, et reastada tavaliste numbritega ühte ritta. See süsteem sündis vanas Mesopotaamias ning on tihedalt seotud veeda astroloogia ja numeroloogiaga, samuti kabalaga. Siin kasutatakse peamiselt sünnidaatumit inimese ja tema kontakti uurimiseks kõiksusega. Tähestiku levides viidi numbrid ja tähed omavahel kooskõlla nagu kabalas.

      Edasi levis Caldea arvutussüsteem ja nimenumeroloogia kreeka ja rooma tähestikesse, paindudes ja transformeerudes ajaga. See on väga vana süsteem, pärit aastatuhandete tagusest liivatolmust ning on seotud kõige enam astroloogiaga. Hiljem reastati ka inimese nimi siia ritta.

      Heebrealaste kabala süsteem tekkis läbi nende oma tähestiku, kus on 22 tähte. Iga täht seostati mingi numbriga ja nii saadi kood, mille abil püüti tõlgendada seoseid inimese ja jumaliku maailma vahel.

      Kolmeteistkümnenda sajandi kabalistid uskusid, et vana testament on kirjutatud läbi salakoodi, mille lahti mõtestamiseks hakati kasutama geomantiat ehk numbrite ja tähtede omavahelist seost. Kabala on tihedalt seotud 22 taro kaardiga ehk taro numeroloogiaga, mis tegeleb sügavalt karmaliste sidemete ja põhjuste uurimisega inimese elus.

      Kolmas ja meile kõige enam tuntud numeroloogiline süsteem on nii nimetatud Pythagorase numeroloogiline süsteem. Tema käis õppimas nii Egiptuses kui Mesopotaamias ja lõi omandatud teadmisele tuginedes oma numeroloogilise süsteemi, kuhu sidus kokku kõik temale teadaolevad numeroloogilised mõtteviisid. Siin kasutatakse nii nime kui ka sünnidaatumit inimese uurimiseks, kummalegi on antud võrdne tähtsus ja positsioon. Kasutatakse numbreid 1 – 9 ja kahte meisternumbrit 11, 22, mida ei summeerita kunagi omavahel väiksemateks numbriteks.

      Kui hakatakse töötlema andmeid mingis kindlas numeroloogilises süsteemis, siis tuleb neid tõlgendada vastavalt selle süsteemi raamidele. Vastasel korral kaotatakse järjepidevus ja mõtteselgus ning aetakse segamini lõpplahendus.

      MINU TEE NUMEROLOOGIAS

      Minu tutvus numeroloogiaga sai alguse 1987. aasta sügise lõpul, kui sõber ulatas mulle peotäie masinatrükist tulnud lehti, kus kirjeldati inimese sünnidaatumi tähtsust tema elus ja selle esoteerilist tähendust. See haaras mind kohe kaasa ning äratas hinges magava uudishimu kõige varjatu suhtes, mida võis inimesest leida, kui kasutada numbreid. Olin juba varem alateadlikult tajunud astroloogia olulisust inimese elus, kuid numeroloogiaga ei olnud varem kokku puutunud.

      See õhtu Tartus oli aga alguseks suurele teekonnale, millele astusin, teadmata kuhu see mind viib. Tol ajal ei olnud esoteerilist kirjandust võimlaik avalikult hankida ning haarasin seda, mis minuni üksikute käsikirja juppidena pihku sattus. Seega algus oli konarlik ja pime. Pidev info puudus ahistas ning piiras meeli, kuid samal ajal sai täie rõhuga keskendutud nendele vähestele teadmistekildudele, mida oli õnnestunud enesele hankida. Alustasin sel ajal ka numeroloogiliste skeemide koostamist sõpradele ja teistele inimestele, kes olid asjast huvitatud. Need olid minu esimesed sammud sellel teel. Ei ole halba ilma heata.

      Alates 1997 avastasin enesele numeroloogilise mandala süsteemi. Olin oma mõtetes juba mõnda aega seisnud tupikus, sest lääne numeroloogiline süsteem ehk nii nimetatud Pythagorase numeroloogia, on oma olemiselt jäik, statsionaarne ja suhteliselt paindumatu. Samas adusin kusagil ajusopis, et numbrid peavad omavahel suhtlema paindlikult ja järjepidevalt, olles teineteisega energeetilises plaanis jooksvalt kontaktis.

      Mandala kui energeetiline kujund ja selle seos astroloogiga avas uue võimaluse ja näitas teeotsa kätte, kuidas hakata numbreid reastama. Siin tuli abiks ka Pythagorase ruut ja teised maagilised ruudud, mida kasutatakse numeroloogias inimese võimete ja oskuste avamiseks.

      Peale selle sattusin juhuslikult Tallinnas elades ühte raamatupoodi, see oli väike ja kitsas müügikoht, täis tihedalt kokku pressitud raamatuid, mille nimesid ei olnud võimalik väljagi lugeda. Kuid esimesena pihku sattunud numeroloogiline teos osutus just nimelt selliseks teoseks, mida ma vajasin. See oli kirjutatud vene keeles ja selgitas astroloogia seost numeroloogiaga läbi mandala süsteemi. See oli just see, millega ma olin ise kokku põrganud ja otsinud täiendavaid teadmisi. Nüüd sain ka võtme edasi minemiseks. Õppisin ja arenesin, eraldasin enese jaoks vajaliku ja heitsin eemale mittevajaliku ning olen siiani just numeroloogilise mandalaga tööd teinud. See on paindlik, jooksev ja igapäevaselt töötav süsteem, mille abil on kiiresti ja lihtsalt võimalik jälgida energeetiliste seoste tekkimist ja muutumist erinevate numbrite vahel.

      Kui kokkuvõtlikult aega tagasi vaadata, siis olen aktiivselt numeroloogiaga tegelenud alates 1987. aastast kuni tänaseni, seega juba rohkem kui 32 aastat oma elust. Sellel teel olen kohtunud väga paljude väga erinevate inimestega, teinud neile isiklikke numeroloogilisi horoskoope ja perioodilisi tsüklite välja arvutamisi jne.

      See on olnud teekond inimestega ja inimestele. Ma loodan, et olen neilt kõigilt õppinud elu heitlikust, värvikirevust ja mitmekülgsust. Need on värvid, mida on väga raske kirja panna, sest igaüks on omamoodi erinev ja kulgeb omal rajal omaenda kiirusega.

      NUMEROLOOGILINE MANDALA

      Mis on numeroloogiline mandala? Eelkõige sarnaneb see graafiliselt Pythagorase numeroloogilisele ruudule, kus igale numbrile on antud oma kindel koht ja tähendus. Kuid erinevalt viimasest on mandalas võimalik jälgida numbrite omavahelist suhtlust, aktiivset ja igapäevast, mis põhinevad reaalsetel kalendripäevadel ja aastatel. Kui Pythagorase ruudus paigutatakse numbrid jäigalt mingisse kindlasse ruutu ning tõlgendatakse nende tähendusi vastavalt arvude kogusele ja neist tekkivatele vertikaal– või horisontaalliinidele, siis mandalas suhtlevad kõik numbrid aktiivselt omavahel läbi teineteist mõjutavate energeetiliste aspektide ehk suhete. Siin on võimalik reaalselt märgata, kuidas mingi osa skeemist töötab, kas see on liiga aktiivne või vastupidi, sootuks üksik. Joonistuvad välja erinevad geomeetrilised kujundid, mis kätkevad endas kindlat rütmi ja energia suunda. Kõik see omavaheline suhtlus toimub reaalsetel daatumitel põhineva korra kohaselt. Siin saab igat päeva ja aastat kiiresti välja joonistada ning jälgida, kuidas mingid energiad konkreetselt teie jaoks väljenduvad, mida soosivad ja kus paiknevad nõrgad