Ve stínu lží. Блейк Пирс

Читать онлайн.
Название Ve stínu lží
Автор произведения Блейк Пирс
Жанр Зарубежные детективы
Серия Psychologický detektivní thriller s Chloe Fine
Издательство Зарубежные детективы
Год выпуска 0
isbn 9781094342801



Скачать книгу

ubtitle>Blake Pierce

      Blake Pierce je autorem RILEY PAGE mysteriózní série bestsellerů, která zahrnuje dvanáct knih (a přibývají další). Blake Pierce je taky autorem mysteriózní série MACKENZIE WHITE, která pozůstává z osmi knih; mysteriózní série AVERY BLACK, pozůstávající ze šesti knih; mysteriózní série KERI LOCKE, pozůstávající z pěti knih; mysteriózní série STVOŘENÍ RILEY PAIGEOVÉ, pozůstávající z dvou knih (a přibývají další); a mysteriózní série KATE WISE, pozůstávající ze dvou knih (a přibývají další).

      Zanícený čtenář a celoživotní fanoušek mysteriózního žánru a thrillerů, Blake ocení zpětnou vazbu, a tak neváhejte, navštivte www.blakepierceauthor.com, zjistěte více a zůstaňte v kontaktu.

      Copyright © 2018 by Blake Pierce. Všechna práva vyhrazena. Pokud tak není uvedeno v Americkém Zákoně o ochraně autorských práv z roku 1976, žádná část této publikace nesmí být reprodukována, distribuována nebo předávána v jakékoliv formě nebo jakýmkoliv způsobem, nebo uchovávána v databázi či vyhledávacím systému bez předchozího souhlasu autora. Tato e-kniha je koncesovaná pouze pro vaše osobní užití. Tuto e-knihu je zakázáno dále prodávat nebo předávat dalším osobám. Pokud chcete tuto knihu sdílet s druhou osobou, zakupte si, prosím, dodatečnou kopii pro každého jednotlivce zvlášť. Pokud tuto e-knihu čtete, aniž byste si ji zakoupili, nebo nejste prvním čtenářem této kopie, v takovém případě ji, prosím, vraťte majiteli a zakupte si vlastní kopii. Děkujeme, že respektujete tvrdou práci tohoto autora. Příběh v této knize je fiktivní. Jména, postavy, podniky, organizace, místa, události a příhody jsou buď výsledkem představivosti autora nebo jsou použity fiktivně. Jakákoliv podobnost se skutečnými osobami, ať už živými či zesnulými, je pouze náhodná. Jacket image Copyright emin kuliyev, použito na základě licence ze Shutterstock.com

KNIHY OD BLAKA PIERCE

      SÉRIE PSYCHOLOGICKÝCH THRILLERŮ JESSIE HUNT

      DOKONALÁ MANŽELKA (kniha č. 1)

      DOKONALÝ BLOK (kniha č. 2)

      DOKONALÝ DŮM (kniha č. 3)

      DOKONALÝ ÚSMĚV (kniha č. 4)

      SÉRIE PSYCHOLOGICKÝCH THRILLERŮ CHLOE FINE

      STÍNY MINULOSTI (kniha č. 1)

      VE STÍNU LŽÍ (kniha č. 2)

      MYSTERIÓZNÍ SÉRIE KATE WISE

      KDYBY TO VĚDĚLA (kniha č.1)

      KDYBY TO VIDĚLA (kniha č.2)

      SÉRIE STVOŘENÍ RILEY PAIGEOVÉ

      SLEDOVANÁ (kniha č. 1)

      ČEKÁNÍ (kniha č. 2)

      VÁBENÍ (kniha č. 3)

      SVEZENÍ (kniha č. 4)

      MYSTERY SÉRIE RILEY PAIGEOVÁ

      NAVŽDY PRYČ (kniha č. 1)

      POSEDLOST (kniha č. 2)

      TOUŽENÍ (kniha č. 3)

      VÁBENÍ (kniha č. 4)

      PRONÁSLEDOVÁNÍ (kniha č. 5)

      SOUŽENÍ (kniha č. 6)

      OPUŠTĚNÁ (kniha č. 7)

      CHLADNÁ (kniha č. 8)

      SLEDOVANÁ (kniha č. 9)

      ZTRACENÁ (kniha č. 10)

      POHŘBENÁ (kniha č. 11)

      MACKENZIE WHITE MYSTERY SÉRIE

      JEŠTĚ NEŽ ZABIJE (kniha č. 1)

      JEŠTĚ NEŽ SPATŘÍ (kniha č. 2)

      JEŠTĚ NEŽ POŽEHNÁ (kniha č. 3)

      JEŠTĚ NEŽ VEZME (kniha č. 4)

      JEŠTĚ NEŽ MUSÍ (kniha č. 5)

      JEŠTĚ NEŽ POCÍTÍ (kniha č. 6)

      PROLOG

      Živit se jako chůva nebylo zrovna to, co si Kim Wieldingová představovala, ale ve skutečnosti byl takový život celkem fajn. Ačkoliv to bylo trochu překvapivé vzhledem k tomu, že ve svých dvaceti letech rozjížděla slibnou kariéru ve Washingtonu, D.C., kde psala proslovy pro ne už tak slibné kandidáty. A skoro to vyšlo.

      Skoro.

      Život se však čas od času choval docela legračně.

      Teď jí bylo třicet šest a sny o práci ve Washingtonu dávno odnesl čas. Nahradila je však jiným snem: napsat úspěšný americký román, zatímco bude pracovat jako chůva. K téhle práci se dostala více méně náhodou, když byl jeden slibný kandidát, pro kterého pracovala, ve volbách tvrdě poražen. To stačilo k tomu, aby byla na nějakou dobu mimo hru. A během téhle doby jí přímo do klína spadl snadný způsob, jak si vydělat peníze. Předtím nikdy ani neuvažovala, že by mohla hlídat děti, ale zdálo se to jako trefa do černého.

      Kim seděla u kuchyňského ostrůvku u Billa a Sandry Carverových a vzpomínala na svou první práci v podobě chůvy. Jen těžko se jí věřilo, že to bylo už víc jak deset let zpátky. Zub času způsobil, že se jí vzpomínky na práci v D.C., kdy psala nadějné a jen trochu nepravdivé proslovy, spojily v jednu rozmazanou šmouhu.

      Před sebou měla položený notebook. S psaním své knihy značně pokročila a podařilo se jí dosáhnout milníku čtyřiceti tisíc slov, takže byla zhruba v polovině. Možná, že se jí během následujících šesti měsíců podaří knihu dokončit. Všechno se to odvíjelo od toho, jakým směrem se budou ubírat životy tří Carverovic dětí. Nejstarší z nich, Zack, byl tento rok v prváku na střední a vážně uvažoval o tom, že se přidá do ragbyového týmu. Prostřední z nich, Declan, hrál fotbal. A pokud nejmladší z nich, Madeline, vydrží u gymnastiky, Kim bude mít v následujících týdnech plné ruce práce.

      Kim zavřela notebook a rozhlédla se po kuchyni. Na večeři se chystala připravit kuře, které předtím vytáhla z mrazáku. Kuchyňská linka byla utřená, nádobí umyté a v pračce se točila už čtvrtá várka prádla. Dokud nebudou doma děti, měla pro dnešek hotovo. Tímhle způsobem mohla posledních pětačtyřicet minut bez vyrušení pracovat na své knize.

      Podívala se na hodiny a došlo jí, jak rychle celý den utekl – pomalu začínala chápat, že je to něco, s čím se chůvy potýkají neustále. Za patnáct minut bude muset vyrazit, aby stihla vyzvednout děti ze školy, což nebyl zrovna jednoduchý úkol vzhledem k tomu, že byly Carverovic děti všechny jinak staré, se zhruba stejným věkovým rozestupem – nejmladší z nich bylo na prvním stupni, prostřední na druhém a nejstarší na střední škole. Jednoduše to znamenalo, že Kim strávila zhruba hodinu v autě za nejhustšího provozu, než je všechny vyzvedla a přivezla domů. Znělo to hůř, než jaké to ve skutečnosti bylo, protože Kim nedávno objevila kouzlo audioknih, které jí čas v autě značně zpříjemňovaly.

      Vstala a zkontrolovala kuře, které pomalu rozmrzalo ve dřezu. Pak vzala vyprané prádlo a přendala ho do sušičky. Následně vytáhla všechno koření, které potřebovala k přípravě večeře. Zrovna když na linku pokládala sladkou papriku, někdo zaklepal.

      V Carverovic domácnosti to nebylo nic neobvyklého. Sandra Carverová byla závislá na internetových nákupech a Bill Carver si nechával často doručovat různá schémata a nákresy. Kim popadla kabelku s tím, že jen venku převezme balíček a hned na to se vydá pro děti do škol.

      Otevřela dveře a oči jí automaticky sklouzly na rohožku před nimi, kde měla ležet zásilka z Amazonu. Proto jí trvalo celou vteřinu, než její mozek zaregistroval postavu, která před ní stála. Než stihla vzhlédnout a podívat se nově příchozímu do obličeje, zorné pole jí něco zablokovalo.

      Ať už to bylo cokoliv, rozbilo jí to obličej přímo mezi očima, podél kořene nosu. Prasknutí, které se jí při tom ozvalo v hlavě, bylo ohlušující, ale neměla čas ho zaregistrovat. Její mysl převládl pocit, který jí napověděl, že padá.

      Když dopadla na dřevěnou podlahu Carverovic předsíně, tvrdě se udeřila do hlavy. Cítila,