Війна. Андрей Курков

Читать онлайн.
Название Війна
Автор произведения Андрей Курков
Жанр Современная русская литература
Серия Великий роман (Фолио)
Издательство Современная русская литература
Год выпуска 2018
isbn



Скачать книгу

флоту, дизельний човен «Запоріжжя» перебуває в поганому стані, йому 44 роки, і останні двадцять років він не виходив у море. Екіпажу підводного човна запропоновано продовжити службу в Чорноморському флоті Російської Федерації. Їм пообіцяли замість одного човна, що не плаває, – шість плаваючих, теж дизельних, які тепер будуються на військовій верфі в Санкт-Петербурзі. Значить, скоро Чорне море кишітиме російськими підводними човнами. Дельфінам доведеться потіснитись.

      Крім того, Путін вирішив повернути Україні поламану й застарілу військову техніку, захоплену на кримських військових базах. Хоча дивно, металобрухт коштує дуже дорого, і він цілком міг би продати її Китаю. Єдина проблема – як усю цю техніку доставити до китайських приймальних пунктів металобрухту?!

      Найгучніша політична подія дня – оголошення Віталія Кличка на з’їзді своєї партії про те, що він підтримує Петра Порошенка як кандидата в Президенти України. Це красиво і благородно. Сам Кличко збирається брати участь у виборах мера Києва. На Софійській площі відбувається мітинг партії «Батьківщина», де цілком очікувано після виступів колишнього президента Грузії Саакашвілі й декількох інших, на сцену, накульгуючи в туфлях на дуже високих підборах, вийшла Юлія Тимошенко і, звичайно, заявила, що вона теж іде в президенти і вже через десять років ми відчуємо різницю! Бабусі, які її обожнюють, плакали від розчулення, слухаючи її полум’яну, але дещо старомодну революційну промову. У Харкові відбувався з’їзд Партії регіонів, на який журналістів не пускали. Тому спочатку інформація надходила від регіоналів, які виходили зі з’їзду, особливо від тих, хто був незадоволений рішеннями з’їзду. Там єдиним кандидатом від партії назвали колишнього губернатора Харківщини Михайла Добкіна. Гадаю, його обрали спеціально, щоб він на виборах провалився. Тому що в інших потенційних кандидатів рейтинг набагато більший хоча б тому, що вони просто розумніші й харизматичніші за Добкіна. Сергій Тігіпко, який сподівався бути єдиним кандидатом від регіоналів і здав документи до ЦВК на участь у виборах одним із перших, з трибуни з’їзду заявив, що свою кандидатуру не зніматиме і на вибори піде. Ще два кандидати-регіонали подали документи до ЦВК, не порадившись зі своєю партією. Серед них головний агент Кремля Олег Царьов, який навіть на з’їзд не прийшов. Але з’їзд Партії регіонів однаково можна вважати історичним: із членів партії з’їзд виключив колишнього Президента України Януковича, колишнього прем’єр-міністра Азарова, колишнього особистого банкіра Януковича й віце-прем’єра Арбузова і колишнього міністра доходів і зборів Клименка. Тобто всю мафіозну «сім’ю» колишнього президента. Щоправда, якщо вони думають, що в такий спосіб очистили партію, то дуже навіть помиляються! Партію регіонів очистити неможливо. Можна тільки зафарбувати навічно.

      Усього вже 17 людей захотіли бути Президентами України. Серед них і лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош, який їздить на машині, захопленій у гаражі Януковича.