Franzi koolivaheajalood. Christine Nöstlinger

Читать онлайн.

Название Franzi koolivaheajalood
Автор произведения Christine Nöstlinger
Жанр Книги для детей: прочее
Серия
Издательство Книги для детей: прочее
Год выпуска 2014
isbn 9789949991822



Скачать книгу

      Originaal: Feriengeschichten vom Franz

      © Verlag Friedrich Oetinger, Hamburg 2014

      Kõik õigused kaitstud.

      Tõlge eesti keelde © Merlin Laansoo

      Toimetanud Margit Raias

      Küljendanud Ervin H. Seppel

      Trükitud Tallinna Raamatutrükikojas

      Eestikeelne väljaanne: Berta 6 OÜ • kirjastus Kakaduu, 2018

      Ilmunud kirjastus Verlag Friedrich Oetinger, Hamburg, Saksamaa loal.

      ISBN 978-9949-9918-1-5

      ISBN 978-9949-9918-2-2 (epub)

      Kirjastus Kakaduu

      [email protected]

      www.facebook.com/kirjastuskakaduu

      Mida Franzi kohta teadma peaks

      Franz on kaheksa-aastane. Tal on ema, isa ja suur vend Josef. Tal on vanaema, kes elab vanadekodus. Tal on sõbranna Gabi. Gabi elab Franzi kõrvalkorteris ja on samuti kaheksaaastane. Aga tema on Franzist pea jagu pikem. Franz on nimelt väga väikest kasvu. Nii väikest, et inimesed küsivad: „Kas sa lähed varsti kooli?”

      See ajab Franzi närvi. Nendele inimestele, kes nii rumalasti küsivad, teeb ta nägusid. Ja siis ütlevad inimesed: „Oi, kui paha tüdruk!” See ajab Franzi veel rohkem närvi ja ta näitab ütlejaile keelt.

      Selle vastu, et ta nii väike on, ei saa Franz midagi teha. Küll aga selle vastu, et teda tüdrukuks peetakse. Mõni aeg tagasi lasi Franz oma juuksed täitsa nudiks lõigata, sest tüdrukutel ei ole nudisid soenguid. Siis kandis ta mõnda aega juuksegeeliga turri aetud soengut, sest tüdrukute juuksed niimoodi ei turrita.

      Praegu on Franz oma juustel jälle heledateks inglilokkideks kasvada lasknud, sest Gabi ütles: „Mulle meeldivad heledad inglilokid üle kõige!”

      Nüüd on Franz hakanud lipsu kandma. Ja tema randmel on hiigelsuur kell. Ka laiad traksid ja kauboisaapad käivad asja juurde. Püksitasku küljes on Franzil surnupealuuga noatupp. Ja püksivärvli küljes kõlguvad torutangid, puur ja kruvikeeraja. Franz on kindel: „Ainult täielik juhmakas peaks tüdrukuks last, kellel on lips, traksid, suur käekell, kauboisaapad, nuga, tangid, puur ja kruvikeeraja!” Ja sellest, mida arvab täielik juhmakas, ei pea välja tegema.

      Häälega on Franzil ka üks häda. See muutub tal piiksuvaks, kui ta vihastab, kurvastab või ärritub. Piiksuv hääl teeb teiste lastega tülitsemise raskeks. Franz võib ähvardada, sõimata ja kiruda nii palju, kui tahab, teised ainult naeravad. „Piiks-piiks,” ahvivad nad teda. Nad ei saa üldse aru, mida ärritunud Franz neile piiksub.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBAQECAgICAgICAgICAgMDAwMDAwMDAwMBAQEBAQEBAgEBAgICAQICAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDA//CABEIAyACMQMBEQACEQEDEQH/xAAfAAAABgMBAQEAAAAAAAAAAAAABAUHCAkCAwYKAQv/2gAIA