Piibelehe-neitsi. August Kitzberg

Читать онлайн.

Название Piibelehe-neitsi
Автор произведения August Kitzberg
Жанр Сказки
Серия
Издательство Сказки
Год выпуска 0
isbn 9789949982493



Скачать книгу

>

      August Kitzberg

      Piibelehe-neitsi

      Piibelehe-neitsi

      Öö läbi, õhtust hommikuni, oli valanud vihma nagu oavarrest. Maapind oli ligunenud pehmeks, puud, põõsad ja kõik rohuliblekesed olid kaelani märjad, ja mõnes kohas metsa vahel heinamaal seisis vesi loikudena.

      Väike piibelehe-neitsi, veel pisem kui kõik pöialpoisid ja päkapikumehed, põlvitas suurel kivil märjas rohus ja nuttis.

      Mispärast ta vaeseke nuttis? Vihm oli tema maja üle ujutanud. Nüüd kükitas ta siin külmal kivil ega teadnud, kuhu öömajale minna. „Vana tige, õel vihm!“ kaebas ta.

      Seda kuulis liblikas, kes parajasti mööda lendas.

      „Mis see vihm sulle paha tegi?“ küsis ta kaastundlikult.

      „Näe, vaata!“ ütles piibelehe-neitsi, näidates oma pisikese sõrmega veelombile enda ees. „Vaata, missugune järv! Ja näed sa, seal seisis mu lillemaja! Läve ees olid valged õiekellukesed: kes tahtis sisse tulla, pidi helistama. Nüüd paistab ainult roheline piibelehe tipp veest välja – see on mu maja katuse hari.

      Elasin rahulikult ja rõõmsalt oma lillemajakeses. Kui olin sees, mähkis maja enda mu ümber kokku; siis olin kõigest maailmast lahus: mu uks oli lukus. Ja läve kõrval olid uksekellukesed, viis tükki ühe varre küljes. Ja kõik need viis kõlisesid korraga, kui keegi helistas. Kui ilus see oli!

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAlgAAALLCAYAAAAllPwxAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAARnQU1BAACxjwv8YQUAAAAJcEhZcwAADsMAAA7DAcdvqGQAAP+lSURBVHhe7P0HQJZJlvYP7/eG3QndBiTnnHMWUVRERRAVI0jOOUmWJEjOqCiYMEfMCTFLkCwoQTHnnG21w1zfqcKnx+nt7tnZ7fnP7LvP0cOdq+5Y9TunTtXzLxCKUIQiFKEIRShCEcpvKkLAEopQhCIUoQhFKEL5jUUIWEIRilCEIhShCEU