Альберт Ейнштейн. Юлія Потерянко

Читать онлайн.
Название Альберт Ейнштейн
Автор произведения Юлія Потерянко
Жанр Биографии и Мемуары
Серия Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей
Издательство Биографии и Мемуары
Год выпуска 2016
isbn 978-617-7453-22-1



Скачать книгу

берта Ейнштейна. Чи мріяли ви щоб ваша дитина полюбила науку, захопилася математикою, фізикою чи програмуванням ще з малечку? Якщо так, то обов’язково прочитайте їй про те, як зростав, творив та жив найлегендарніший вчений ХХ століття – Альберт Ейнштейн.

      Пам’ятайте: батьківське читання – один з найбільш емоційних та пам’ятних моментів для дітей. Коли ви читаєте дитині – вона відчуває вашу турботу й любов.

      Любіть своїх дітей! Говоріть їм про це! Вони дуже цього потребують…

Іцхак ПінтосевичСерія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей»

      Мудрість багатьох поколінь доводить, що найголовніше завдання батьків – допомогти дитині піднятися на її власну гору, реалізувати її власне життєве завдання. Книжкова серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» допоможе дитині підкорити будь-які вершини.

      Видано чимало біографій про життя відомих людей. Але наші історії особливі тим, що написані «мовою дитини» та відповідають потребам сучасного покоління. Кожен з батьків мріє виростити свою дитину щасливою й успішною. Освіта займає в цьому процесі чи не найважливіше місце. Проте варто пам’ятати, що дитині дуже важливо отримувати позитивні емоції в процесі навчання. Саме тоді вона по-справжньому захопиться знаннями і зможе запам’ятати необхідне.

      Зазвичай дітям не надто подобається вчитися, зубрити що-небудь. Вони люблять занурюватися у світ пригод з новими героями, співпереживати їм, вчитися разом з ними і долати перешкоди. Так запросіть же ваших дітей у таку пригоду!

      Книги серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» – це найкращий спосіб познайомитися з наукою, історією, досягненнями людства та світовими відкриттями. На прикладі великих особистостей та відомих вчених, книги дають зрозуміти, що визначний успіх не приходить сам по собі, він підвладний лише тим, хто багато та плідно працює. Не варто кожну невдачу розцінювати як провал, адже будь-яка невдала спроба – це ще один крок, який наближає до мрії.

      У дорослому віці ми приймаємо обставини такими, якими вони є. Частіше змінюємо відношення до ситуації. Та не всі здатні змінити себе або саму ситуацію. Унікальні книги-біографії допоможуть дитині зростати впевненим лідером, з власною думкою і поглядами на світ. А батьків надихнуть на нові ідеї, досягнення та втілення цілей. І головне – допоможуть бути для своєї дитини найкращим батьком чи матір’ю.

      В кінці кожного розділу є вправи-запитання. Вони допоможуть запам’ятати все головне і цікаве. А також наштовхнуть на роздуми, як стати першим у своїй справі, як це зробили: Коко Шанель, Стів Джобс, Альберт Ейнштейн, Блез Паскаль, Нікола Тесла, Маргарет Тетчер.

      Крім того, книги серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» надихають проводити вільний час разом з усією родиною. Адже спільне читання дозволяє щиро говорити з дитиною про важливе, зміцнює стосунки із нею і додає любові до книг. Читайте та надихайтеся!

      Усе доволі просто. Люди вважають, що зробити це неможливо. Та раптом з’являється незгодний із цим сміливець.

Альберт Ейнштейн про те, звідкіля беруться генії

      Мабуть, у кожному класі знайдеться розумаха, котрий, здається, знає чи не все на світі. Про що не запитай у цієї дитини – на все дасть відповідь. І нехай навіть не повноцінну відповідь, то хоча б вдалий здогад. Найчастіше таку людину називають «ейнштейном». Що означає це слово? Звідкіля взагалі взялося таке дивне прізвисько?

      Насправді це прізвище чи не найрозумнішої людини у світі. Вченого, котрий перевернув усі уявлення про влаштування світу, а також про людські можливості. Звали його Альбертом Ейнштейном, і ось його дивовижна історія.

      Розділ перший, в якому маленький горобчик Берті то тішить, то розчаровує своїх батьків

      Гадаєте, все так просто? Так, усе просто. Але не зовсім так.

Ейнштейн про те, як усе влаштовано

      На півдні Німеччини, на березі блакитного Дунаю, розташоване мальовниче містечко Ульм. У його центрі, понад сотнями помаранчевих череп’яних дахів велично здіймається Ульмський собор – найвищий в усьому світі. Дах собору прикрашає скульптура горобця. Ця маленька пташка – символ стародавнього міста.

      Однак Ульм відомий не лишень своїм собором. Саме в цьому місті 14 березня 1879 року за півгодини до полудня народився хлопчик, про якого невдовзі дізнається весь світ. Звали його Альбертом Ейнштейном.

      Стародавнє німецьке ім’я Альберт походить від імені Адальберт і означає «шляхетний», «яскравий», «блискучий». Щоправда, в Альбертових жилах не було й натяку на шляхетну кров. Народився він у звичайнісінькій німецькій родині єврейського походження. Його тата звали Германом Ейнштейном, і на життя він заробляв виготовленням матраців і перин. Мама хлопчика, Пауліна, походила з родини торговця зерном. Однак батьки не прогадали з іменем сина, цього маленького, схожого на горобчика з даху собору хлопчика, адже він і справді став яскравим, блискучим ученим.

      Утім, якби ми перенеслися в ті часи й поспостерігали за Альбертом,