Технолог. Сергій Залевський

Читать онлайн.
Название Технолог
Автор произведения Сергій Залевський
Жанр Боевая фантастика
Серия Макс Шнітке
Издательство Боевая фантастика
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

в для Дро Гобра були виключно вдалими. І престиж в клані підняв, і кредитів заробив пристойно, та і що там соромитися – майном цінним обріс (віджав, якщо говорити прямо). Про своїх двох наложниць – няшок можна взагалі не згадувати – і так, ті хто в курсі про них, слину ковтають при думці про таких подруг і кусають в нападі заздрості лікті. Не у всякого глави клану такі знайдуться, а ось Дро піднапружився трохи, і в результаті рядовой офіцер володіє нерядовим майном.

      Дро мрійно прикрив очі і вдався до приємних спогадів: починав він свою кар'єру в клані, як і багато хто в імперії Гармор, у кого були слабкі показники КІ – показники інтелекту і КЗ – коефіцієнта засвоювання знань, в якості простого м'яса – бійця ближнього бою, абордажника. Низькі показники – КІ-102, КЗ-1,2, не дозволяли сподіватися на безкоштовне навчання на престижні(читай високооплачувані) спеціальності коштом держави або сторонніх спонсорів у вигляді корпорацій або багатих приватних інвесторів.

      Загалом, звичайний шлях звичайного гарморця. Багатьох з його друзів і знайомих або тих, хто просто був поруч, вже давно поглинув холодний і байдужий космос, а ось Дро досі живий – удача не відвернулася від нього, як від інших. Згадувати про те життя особливо було нічого – тренування до знемоги, відвертий садизм інструкторів, які здавалося, отримували заряд бадьорості від виду розбитих голів і вибитих з кров'ю зубів підлеглих. Абордажі – вдалі і смертельно провальні, коли склад абордажних команд іноді мінявся на 50 % і більше. Смерть соратників і друзів, розірвані на декілька частин тіла знайомих бійців, які ще зовсім нещодавно поряд з тобою раділи черговій удачі, пропалювали кредити на станціях клану і інших вільних пустотних об'єктах цього сектора імперії.

      Декілька років життя в такому убивчому ритмі зробили Дро, з місцями наївного підлітка в жорсткого, а коли потрібно і жорстокого бандита, не позбавленого до всього тверезого і раціонального погляду на життя. По ходу служби Дро був помічений керівництвом клану, його стали поступово заохочувати і підвищувати по службових сходах, ну якщо так можна сказати про то, чим вони усі займалися.

      Першим приємним дзвіночком для нього стала установка нейромережі «Воїн 3.4/П» виробництва імперської філії мегакорпорації «Нейромережа-Глоботех» (природно не в подарунок, а у борг з відробітком) і деякої кількості стандартних баз знань для спеціаліста-абордажника. У такий спосіб керівництво дало Дро зрозуміти, що він досить добре зарекомендував себе в якості бійця першої лінії, і прийшов час підвищувати його навички справедливого відбирання цінностей у ворогів клану, стаючи фахівцем бойового ремесла. А це вже інші гроші, та і шанси на виживання значно стрибають вгору. Фахівців не кидають першими в атаку.

      Звичайно, Дро міг собі поставити і стандартну безкоштовну в усій Співдружності нейромережу. Але ж спеціалізовані нейромережі – це наступний ступінь розвитку цих симбіонтів, це істотне збільшення КІ, в порівнянні з безкоштовною, бонус до вивчення профільних баз знань, більша кількість формованих нейромережею нейровузлів для підключення додаткових імплантів. Але ж рано чи пізно довелося б її знімати, щоб поставити щось трохи краще, чекати мінімальний період для адаптації мозку під установку нового симбіонту. Втрачати час загалом, хоча не це важливо, а головне – це давати медикам свій мозок другий раз для дослідів. Хоч і випадків невдалої установки украй мало, але своє здоров'я Дро цінував вище за статистику. Хоч він і не був інтелектуалом, але прості роздуми на дозвіллі підштовхнули його до висновку, що мозку такі операції над собою навряд чи сподобаються, і треба їх кількість звести до необхідного мінімуму.

      – Як би в слинявого ідіота не перетворитися в процесі експериментів яйцеголових – резюмував Дро.

      Того дня, коли він отримав в голову такий потрібний за мірками Співдружності девайс, Дро увірував остаточно у свою щасливу зірку і прийняв до виконання план подальшого життя – там всього були три пункти:

      1. Не сунься в перші ряди – це відгукнеться втратою здоров'я, навкруги стільки активного молодого м'яса, яке спить і бачить, як би десь постріляти, повбивати і зайнятись мародерством. Кредити заробляють з розумом, а герої і ідіоти помирають першими.

      2. Вивчай бази по максимуму, що зможеш дістати, і не лише по абордажному мистецтву і їм спорідненим. Не усе ж життя ти будеш бойовим м'ясом.

      3. Кредити вкладай в себе у прямому розумінні – зайвий імплант ще нікому не зашкодив.

      Ось так наслідуючи ці нехитрі правила, Дро прийшов до того, чим він є на сьогоднішній момент. Первинні параметри: коефіцієнт інтелекту КІ-102, нейроактивність НА-138, коефіцієнт навчання КЗ-1,2. Нейромережа виявилася дуже непоганою, з бонусом: «Воїн 3.4/П» – третє покоління, мінімальний рівень КІ для установки 100, надбавка до КІ 18 % після повного розгортання, можливість установки чотирьох імплантів, а найприємніше – це бонус у вигляді букви «П». Мережа дозволяла освоювати бази пілотської спрямованості без штрафу за швидкістю засвоєння. Фактично, можна повноцінно опанувати дві поширені в космосі спеціальності. Дро часто запитував сам себе, як так йому поталанило, але сам факт такої приємної несподіванки йому дуже подобався.

      У одному такому вдалому