Kuuhoroskoop. Gerda Kroom (koostaja)

Читать онлайн.
Название Kuuhoroskoop
Автор произведения Gerda Kroom (koostaja)
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2012
isbn 9789949496365



Скачать книгу

>

      Kuuhoroskoop

      Kuu on kõige kiirem taevakeha Päikesesüsteemis, lausa “sprinterplaneet”. Kuu aja vältel, isegi rutem, jõuab ta läbida kõik sodiaagimärgid, viibides igas neist umbes kaks ja pool päeva. Sõltuvalt sellest, millist sodiaagimärki Kuu parajasti läbib, muutub meie meeleolu, me kõik reageerime nii või teisiti ta ümberpaigutumisele. Ta mõjutab meie tervist, emotsioone, välimust ja eluiga, meie ameti- ja ärialast edu ning ebaedu.

      Kuutsükkel kestab 29,5 päeva. Kuurütmidest sõltuvad öine valgustus, atmosfäärirõhk, temperatuur, tuule suund ja võimsus. Ümber Maa tiireldes võtab Kuu sisse erinevaid asendeid Päikese suhtes, seepärast näeme teda erinevates faasides. Ja ka meie enesetunne, käitumine ja meeleolu sõltuvad paljuski sellest faasist, kus Kuu parajasti asub.

      Esimene faas – noorkuu.See faas kestab kolm päeva: päev enne noorkuud, noorkuu ja järgmine päev. Sel ajal ei saa me Kuud näha, sest valgustatud on ainult ta tagakülg. Kuu asub ühel joonel Päikese ja Maaga ega peegelda päikesevalgust.

      Teine faas – esimene veerand (kasvav Kuu).Pärast noorkuu faasi hakkab Kuu kasvama, see periood kestab 11–12 päeva. Kuusirp osutab otstega vasakule. Me näeme teda taevas kohe pärast päikeseloojangut ja soovi korral võime teda imetleda kuni päikesetõusuni.

      Kolmas faas – täiskuu.Kuu tõuseb meie ette kogu oma ilus. Taevasse vaadates näeme ümmargust helendavat ketast.

      Neljas faas – neljas veerand (kahanev Kuu).Pärast täiskuud hakkab Kuu kahanema. Kuusirp osutab otstega paremale ja me näeme teda lähemal keskööle.

      Kuu iga faas vastab ühele neljast loodusstiihiast – Maale, Veele, Õhule ja Tulele.

      Kuu on mõistatuslik ja salapärane, igapäevane ja muutlik. Ta ajab ärevile meie meeled, köidab pilku, mõjutab psüühikat ning määrab paljuski ära meie iseloomu ja saatuse. Kuu osutab tõepoolest tugevat mõju meie elule, määratleb meie kõigi varjatud olemuse. Juba iidsetel aegadel teadsid ja tundsid inimesed seda mõju ning aastate ja sajanditega kogunes neid teadmisi üha rohkem ja rohkem.

      Kuu on igaühele meist omamoodi psühholoogiline filter, kosmiline maatriks. Sealjuures mõjutab Kuu eriti tugevasti lapsi enne 7. eluaastat ning naisi, kelle jaoks on Kuu isegi tähtsam ja kaalukam kui Päike. Kuu mõju meie planeedi meessoost elanikkonnale on palju nõrgem ja tähtsusetum, kuid see ei tähenda sugugi, et nad ei alluks ta mõjutustele. Esiteks on neil lihtsalt raskem seda tunnetada, teiseks aga lüüakse Kuu mõju mehe iseloomule ja saatusele üle teiste, talle palju tähendusrikkamate planeetide, eelkõige Päikese, Marsi ja Jupiteri poolt. Seepärast tuleb “kuusoovitustega” arvestada siiski eelkõige naistel, sest see öine valgusallikas on ju naiseliku alge ja olemuse, muutliku ja vastuvõtliku iseloomu kehastus.

      Kõige suuremat mõju osutab Kuu neile inimestele, kes on sündinud Vee märgis ehk Vähkidele, Skorpionidele ja Kaladele. Tugevat mõju avaldab ta ka Sõnnidele, veidi vähemal määral Neitsitele ja Kaljukitsedele. Väga tähtis on arvestada Kuuga juhul, kui teie horoskoobis asetsevad paljud planeedid veemärkides, kui teil on nn Yini kosmogramm ja kui teie Kuu asetseb horoskoobi järgi nurgamajades – 1, 4, 7 ja 10.

      Kuu on meie emotsionaalse vastuvõtlikkuse taseme, meie intuitsiooni, alateadvuse ja reaktsiooni peegel kõigele toimuvale. Kuu abil tõmbame enda poole neid või teisi inimesi, neid või teisi situatsioone ja just tänu Kuule võime juba esimesest pilgust öelda, kas meile meeldib see inimene või mitte. Seega on see meie esmane alateadlik reaktsioon, “lugemine”, instinktiivne taju, intuitiivne vastuvõtt või tagasilükkamine.

      Kuu mõjutab oluliselt ka meie füüsilist ja vaimset tervist. Kuu avaldab mõju eranditult kõigile organitele inimorganismis, kuna ta osaleb energia jaotamises. Kuu stimuleerib bioloogilist aktiivsust, juhib kõiki vedelikke meie organismis, reguleerib vee–soola tasakaalu, mõjutab vere seisundit ja hormonaalset süsteemi, samuti seedeprotsesse.

      Kuu mõju inimpsüühikale on raske üle hinnata. Ta juhib vähehaaval meie alateadlikke reaktsioone, emotsioone, soove ja kujutlusvõimet, mõjutab meie kirgi ja kiindumusi, sümpaatiaid ja antipaatiaid, kutsub esile emotsionaalseid tõuse ja langusi ning mõjutab meie hingeseisundit.

      Kuu pole see, mis on meile omane, vaid pigem see, mida me peegeldame, mida ootame, millele oleme sisemiselt häälestatud ning mille poole püüdleme. See pole see, kellena meid näevad need, kes meid ümbritsevad, vaid see, kuidas me võtame vastu tegelikkust ja suhtume iseendasse, see, millele me elus orienteerume, mida armastame ja vihkame.

      Väga tähtis on arvestada sünnihetke kuufaasiga, kuna see paneb oma pitseri inimese iseloomule ja käitumisele. Ka sellest tuleb käesolevas raamatus juttu.

      Kuu asendi horoskoobis võib teada saada efemeriidi tabelitest. Seda saab välja arvutada spetsiaalse astroloogiaalase arvutiprogrammi abil internetis, aga võib ka pöörduda lihtsalt mõne astroloogi poole, kes koostab igaühele isikliku horoskoobi.

      Niisiis, oletame, et te teate, millises sodiaagimärgis asetses Kuu teie sünnihetkel. Nüüd vaatame, mida see teie jaoks tähendab, milliseid iseloomujooni ja iseärasusi see teile annab, millist saatust kuulutab.

      Kuu asend horoskoobis

Kuu Jääras

      Inimene, kelle sünnihetkel asub Kuu Jäära märgis, paistab silma suure kangekaelsuse, impulsiivsuse, emotsionaalse ägeduse ja jämedakoelisusega, ta on kergesti süttiv, tegudes tormakas, kontrollimatult julge ning kaldub tegema kardinaalseid otsuseid. Sageli ei märka ta pooltoone ega pane tähele nüansse, tema jaoks jaguneb kõik mustaks ja valgeks. See inimene on idealist, romantik ja fantaseerija, kes tajub ümbritsevat maailma väga erksalt ja teravalt. Peale selle reageerib ta ägedalt valele ja valskusele, elab valusalt üle igasugust ebaõiglust, kohaneb halvasti vastuoluliste situatsioonidega ega armasta kavaldamist ja kompromisse.

      Selline inimene püüdleb alateadlikult konfliktide, ägedate, kriitiliste ja ekstreemsete olukordade poole, kuna on nendeks sisemiselt valmis. Stressi- ja ohumomendil teravneb tal tegelikkuse taju ja ta hakkab eriti eredalt tunnetama “täisverelist elu”. Selline inimene tihti “ei tea, mida räägib”, tal esineb raevu- ja agressioonipuhanguid, mis siiski kaua ei kesta, sest Kuu Jääras pole pika vihaga ja rahuneb kiiresti.

      Igavad, monotoonsed, pikaleveninud suhted sedasorti inimest ei rahulda, tema tahab arendada elavaid, tormilisi ja dünaamilisi suhteid, olgu need siis kas või ägedad ja valulikud, peaasi, et mitte hallid ja igavad. Selline inimene on tavaliselt väga kirglik ja emotsionaalselt juhitamatu, ümbritsevatel on tema kõrval raske ja ebamugav.

      Kuid samal ajal esineb Kuul Jääras ka hämmastavaid ja haruldasi omadusi, temas on emotsionaalsete reaktsioonide värskust ja puhtust, tal on võime tõeliselt, lapseliku siirusega imestada ja rõõmustada elu üle. Pahatihti püüavad need inimesed liiga aktiivselt haarata liidripositsiooni, kuid võivad täiesti vabalt alluda vastuvaidlematult oma partnerile, kui tunnetavad tema jõudu ja üleolekut, samuti siis, kui on kellessegi meeletult armunud või kellestki eriti vaimustatud.

      Sageli on taolisel inimesel keerulised ja pingelised suhted oma vanematega, lastega leiab ta aga reeglina kergesti ühise keele ja temast saab tihti neile kõige parem sõber.

      Inimestele, kelle sünnihetkel on Kuu Jäära märgis, on kasulikumad ametid seotud pedagoogika, elektroonika, ehituse, spordi, turismi, auto- ja raudteetranspordiga, ka ajakirjanduse, lingvistika ja filoloogiaga. Sageli saavad neist suurepärased teadlased, uurijad, leiutajad, rajaleidjad ja esmaavastajad, eriti tehniliste teaduste vallas. Tihti realiseerivad nad oma võimeid sõjaasjanduses, jõu- ja õiguskaitsestruktuurides.

      Inimesed, kelle sünnihetkel oli Kuu Jäära märgis, on eriti vastuvõtlikud pea-, silma- ja kõrvahaigustele. Neile on iseloomulikud hambavalu, aju vereringehäired, aga ka ajuveresoonte spasmid. Samuti tuleb neil eriti hoolikalt kaitsta oma pead löökide ja vigastuste eest, kuna taolised hädad ja õnnetused ohustavad just Kuu Jäärasid. Nad kannatavad sageli üleväsimuse ja unetuse all, neile on eriti kahjulik stress, lisaks sellele ei tohiks nad oma silmi eriti pingutada. Neil inimestel on sageli probleeme neerude ja kuseteede süsteemiga, selles sfääris võib esineda ka põletikulisi haigusi.

Kuu Sõnnis

      Sõnni märgis asetseb Kuu “ülierutatud