Afrokariibi ja Kreeka mütoloogiline horoskoop. Gerda Kroom (koostaja)

Читать онлайн.
Название Afrokariibi ja Kreeka mütoloogiline horoskoop
Автор произведения Gerda Kroom (koostaja)
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2012
isbn 9789949496372



Скачать книгу

le>

      Afrokariibi horoskoop

      Üheks vanemaks maailma usundiks, mis on seotud Aafrika rahvaste algelise paganliku maagiaga, on voodoo. See kujutab endast hämmastavat segu kristlusest ja iidsest paganausust.

      Voodoo tekkis pärast Aafrika koloniseerimist ning aafriklaste massilist orjusesse müümist kristluse vägivaldse levitamise ja pealesurumise tingimustes Jamaikal, Kariibi mere saartel ja Brasiilias.

      Nagu igal teisel õpetusel, on ka voodool oma tervistav ja ennustav praktiline käsitlus, oma kalendersüsteem ja horoskoop.

Mademoiselle Charlotte

      1. – 10. jaanuar

       Mademoiselle Charlotte – valge naine, noorte neidude kaitsja

       Värvid: kõik erksad värvid

       Ohverdus: maiustused, limonaad

      Mademoiselle Charlotte’i inimesed on küllaltki salapärased isiksused. Nende sümboliks võib pidada suvesoojust. Neis on naiselikku natuuri rohkem kui kõigil teistel voodoo horoskoobi märkidel. Nad on väga haavatavad, neid on kerge solvata. Sealjuures on nende puhul tunda teatud saladust, mis nii või teisiti annab neile sarmikust ja võlu. Kui nad on sündinud öösel, võivad nad tasapisi muutuda ujedaks ja häbelikuks. Mademoiselle Charlotte’i inimesed taotlevad visalt oma eesmärke. Neil tuleb suhtuda tähelepanelikult oma tervisesse, hoida eriti kurku.

Oxóssi

      11. – 20. jaanuar

       Oxóssi – metsa peremees, vastutab ravitsemise, taimede ja loomade eest

       Värvid: roheline, türkiissinine

       Ohverdus: igasugused taimed, juured, lilled

      Oxóssi inimestele on antud jahimehe instinkt juba varasest lapsepõlvest. Nad otsivad pidevalt teravaid elamusi, mille eest võivad anda kogu oma varanduse. See omadus kasvab neil üle maaniaks. Kuid Oxóssi, kes on saavutanud võidu, ei lase end sellest iial pimestada.

Oxalá

      21. – 31. jaanuar

       Oxalá – assotsieerub Jeesus Kristuse kujutisega ja seostub vaimse puhtuse ja valgusega

       Värvid: puiduvärv, hall

       Ohverdus: riis, mis praetud ilma kaneeliõlita

      Oxalá inimesed on tõeliselt omakasupüüdmatud. Riietuse valikul on nad mõnevõrra konservatiivsed, näiteks võivad nad vabalt kanda juba vanaks jäänud ja auklikuks kulunud teksapükse. Kuid sellele vaatamata kadestavad paljud teised märgid sageli just Oxalá inimesi. Ja seda seepärast, et selle märgi inimesed tulevad kergesti toime eluraskustega. Nad saavutavad reeglina elu teiseks pooleks nii rahalise kui hingelise stabiilsuse. Kui tunnete, et olete mitte ühe, vaid enamate kaitseinglite kandja, siis tõenäoliselt kannab teie olemus võimsa Oxalá nime.

Osun

      1. – 10. veebruar

       Osun – armastusejumalanna, voodoo usundis vastutab peresidemete loomise eest

       Värvid: kuldne, hõbedane

       Ohverdus: siider, siirup, šampanja, punane vein

      Osuni inimesed on sündinud armastuse ja raha märgi all. Kõige rohkem veab elus Osuni perioodil sündinud naistel. Meestest omakorda saavad enamasti rüütlid. Neil on hulljulge iseloom, nad võivad vallutada kõrgusi – tavalisest õnnest kuni Everestini välja. Nii üks kui teine pool inimkonnast (mehed ja naised) kaldub tegelema spordiga: takistusjooks, aikido, karate, poks. See omadus lisab Osuni inimestele teatud sarmi ja veetlust.

Yemanjá

      11. – 20. veebruar

       Yemanjá – vastutab sündimuse, emaduse ja mere eest

       Värvid: meresinine, valge viiruga helesinine, valge, helesinine

       Ohverdus: soolane vesi, sool, mis paigutatud vaagnale altaril, järvevee värvid

      Yemanjá inimesed on sündinud Aphrodite märgi all, kes just äsja ilmus merelainetest. Ilu ja veetlus, maneerlikkus, esteetilisus – sellised on nende põhiomadused. Nad on kinnised, neist võivad tulla suurepärased luurajad. Ettenägematutes olukordades tegutsevad kiiresti, oskavad vastu võtta välkkiireid otsuseid, millega viivad vastase šokiseisundisse. Nii mehed kui naised, kes sündinud Yemanjá päevadel, teevad väga hästi oma tööd. Nad oskavad panna oma alluvad nööri mööda käima.

Erzulie

      21. – 29. veebruar

       Erzulie Freda – kena mulatitar; ilu, armastuse, luksuse ja lillede esindaja, kes on ümbritsetud armastusega nii meeste kui naiste poolt. Kaitseb eriti homoseksuaale, aga aitab ka vägivalla all kannatavaid naisi

       Värvid: roosa, sinine, valge-kuldne

       Ohverdus: ehted, parfüüm, magusad koogid, liköör

      Inimesed, kes on sündinud Erzulie märgi all, on liiga tundlikud, ei talu tugevat füüsilist koormust, kannatavad halvasti valu. Kui neil miski ei õnnestu, elavad oma ebaedu üle nii raskelt, nagu oleks kogu maailm kokku varisenud. Siinkohal tuleb märkida, et Erzulie inimesed võivad end ohverdada idee eest, millesse nad usuvad. Neil tuleb hoolikalt jälgida oma tervist.

Alaketu

      1. – 10. märts

       Alaketu – sõnumitooja, mageda vee jumalus, annab suhetele tundlikkust ja kirge

       Värvid: puiduvärv, hall

       Ohverdus: aedviljad

      Alaketu inimene on võimeline uinutama igaühe, kellest on saanud ta tähelepanu objekt. Tema ülesseatud lõksudest on väga raske välja pääseda ehk täpsemalt – see on praktiliselt võimatu. Oma eluteel tuleb Alaketu inimestel ette palju takistusi. Just seepärast leiavad nad väljapääsu ka kõige raskematest olukordadest.

      Alles elu teisel poolel saavutavad selle märgi esindajad õndsuse ja rahu. Neist saavad väga sageli taimetoitlased.

Pomba Gira

      11. – 20. märts

       Pomba Gira – armastuse kuulutaja, seksuaalsuse ja iha kehastus

       Värvid: roheline, salatiroheline

       Ohverdus: siider, siirup, šampanja, mesi

      Pomba Gira inimesed on loodud armastuseks. Naised on ilusad, mehed sarmikad ja salapärased. Kõigil teistel märkidel tuleb karta nendepoolset salakavalust. See märk kingib oma kandjale oskuse valetada nii, nagu seda keegi teine ei oska. Pomba Gira inimesed on küllaltki peened ja rafineeritud natuurid ning oskavad hästi flirtida. Neil tuleks pühendada palju tähelepanu oma tervisele, eriti jälgida kuse- ja suguelundite seisundit.

Da Capa Preta

      21. – 31. märts

       Eshu da Capa Preta – otsetõlkes “musta keebiga jumal”; surma, õnne/ebaõnne, rändurite ja kaose jumal, seostatakse ka musta maagiaga

       Värvid: punane-must, valge-must

       Ohverdus: number kolm, karjuse sau, piip

      Eshu