Легкий спосіб кинути курити спеціально для жінок. Аллен Карр

Читать онлайн.
Название Легкий спосіб кинути курити спеціально для жінок
Автор произведения Аллен Карр
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 2013
isbn 978-617-12-0185-9, 978-617-12-0184-2, 978-617-12-0126-2, 978-1-7436-7885-5



Скачать книгу

тоду Карр набув репутації провідного міжнародного спеціаліста з позбавлення тютюнозалежності, а мережа його клінік розповсюджується світом. Перша його книга «Легкий спосіб кинути курити», яку було розпродано кількістю понад 12 мільйонів та видано більш ніж 40 мовами, залишається світовим бестселером. Сотні тисяч курців успішно покинули цю звичку в клініках Аллена Карра, де гарантують успіх у понад 90 % випадків або повертають гроші.

      «Легкий спосіб» Аллена Карра успішно адаптовано до боротьби з надлишковою вагою, залежністю від алкоголю та іншими згубними звичками та фобіями.

      Перелік клінік Аллена Карра розміщено на с. 234 цієї книжки. Якщо вам знадобиться допомога або виникнуть запитання, будь ласка, без вагань звертайтеся до найближчої установи.

      Чоловіки з Марсу

* * *

      Хочу висловити особливу подяку Анжелі Жуано – одному з наших провідних терапевтів – за вміння згладжувати гострі кути та за її жіночий погляд істинної жительки Венери

      Передмова

      «Ти закінчиш так само, як він!»

      Через роки я досі чую голос моєї матері. Я бачу, як вона вказує на сидячого хворого, старішого за свої роки чоловіка, що кашляв та задихався в углу. Цей чоловік – мій батько, зведений емфіземою та хронічним бронхітом до тіні самого себе колишнього. Як звичайно, я подивилася крізь нього. За декілька хвилин я відкривала вікно у своїй кімнаті та вдихала зимову вологість разом з першою затяжкою нової цигарки.

      Я почала курити за двадцять років до того: двадцять років брехні, страхів та різних спроб кинути, які всі закінчились невдачею. Двадцять років, що відраховував маятник, який качається в голові будь-якого курця:

      «О боже! Що це за різкий біль у горлі? Я маю кинути курити…скоро». Тік.

      «Зараз не слушний час, щоб кидати». Так.

      «Дідько! Забула цигарки! Знов маю виходити». Тік.

      «Я кину, коли закінчиться ця стресова смуга!» Так.

      Та маятник продовжував: «Тік-так, тік-так» – до самого неминучого та неуявного кінця. Але за рік у Лондоні, де в той час я мешкала, одна жіночка дала мені телефонний номер зі словами: «Мій чоловік, що був запеклим курцем, ходив на консультацію до джентльмена на ім’я Аллен Карр. Відтоді він не викурив жодної цигарки та радий мов удав!»

      Ще за декілька днів я опинилася в групі товаришів за згубною звичкою в компанії пана Карра. Скрізь були примірники його книжки та гори листів, усі з однаковим змістом: «Дякую, Аллене Карр! Ваша книжка/Ваша консультація врятувала/визволила/змінила моє життя назавжди…»

      Спершу скептично налаштована та приголомшена, я почала слухати промову Аллена. Кожне речення розшифровувало схему, за якою працював маятник, та виявляло його ниций механізм. Слово за словом я починала розуміти ментальні асоціації та пастки, що були засувами моєї тюрми на більш ніж 21 рік! Тепер, на відміну від мого погляду на батька, я не тільки дивилася, але й бачила, і все було так ясно, так обурливо-банально та легко!

      За декілька коротких годин я зрозуміла, що маятник вщух. Він нарешті зупинився!

      Аллен Карр провів свій перший семінар 1983 року, але вже 1985-го завдяки лише усним рекомендаціям кількість курців, що благали по його допомогу, перевищувала реальну, ту, яку він реально міг проконсультувати. Він вирішив викласти свій метод у книжці. На сьогодні її продано понад 11 мільйонів екземплярів по всьому світові. Спадщина Аллена Карра – це не тільки видавнича програма, що динамічно розширюється, але й мережа клінік для курців, що розповсюджується світом.

      За 10 років після того, як я опинилася на консультації в Аллена Карра, маю велику привілею представляти курс семінарів Аллена Карра з Легкого Способу Кинути Курити на рідній землі мого батька, в Італії. Дуже велике задоволення так близько працювати з людиною, що звільнила мене від звички до нікотину. 2003 року мені було довірено перекласти та видати книгу в Італії, де, як і в багатьох інших країнах, вона залишалась у першій десятці бестселерів багато років. Сприяння в такий спосіб було найменшим, що я могла зробити, та допомога іншим звільнити себе від залежності давала надзвичайну насолоду. Зараз понад 150 центрів Аллена Карра діє у понад 45 країнах. Кожен з них було організовано кимось на кшталт мене – хто сам переконався, як легко та весело можна кинути курити, прочитавши книжку або відвідавши семінар. Ми всі приєдналися до організації, аби розповсюдити «Легкий спосіб» Аллена Карра в наших країнах.

      Зараз книжка є світовим бестселером, і більш ніж 300 тисяч курців вже відвідали семінари «Легкого способу» Аллена Карра. Ті ж найщиріші, вдячні та зворушені листи, які я прочитала в Лондоні багато років тому, тепер щодня надходять до наших приймалень з Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Торонто, Мілана, Токіо, Мадрида, Москви, Сантьяго, Берліна, Парижа, Сиднея, Мехіко, Белграда, Амстердама, Дубліна та інших міст.

      Я кинула курити в серпні 1988 року та всі наступні роки не припиняла дякувати Алленові. Без його допомоги я б не тільки не писала зараз ці слова, але й, найвирогідніше, мене б зовсім вже не було. ДЯКУЮ, АЛЛЕНЕ!

      Найбільший комплімент, який мені