Deixa'm plorar. Anji Carmelo

Читать онлайн.
Название Deixa'm plorar
Автор произведения Anji Carmelo
Жанр Сделай Сам
Серия Roure
Издательство Сделай Сам
Год выпуска 0
isbn 9788412356823



Скачать книгу

que l’envolten la culpabilitzin i no parin d’exigir-li un retorn a la “normalitat”. Moltes vegades els familiars desitgen que la recuperació ocorri el més aviat possible perquè ens volen veure bé ja, perquè possiblement el nostre dolor augmenti el seu. Però per als que estem sumits en el “gran dolor” de la pèrdua, aquesta “pressa” ens fa pols, ens angoixa més. No podem respondre a alguna cosa que està més enllà del nostre poder decisiu.

      El moment en què podrem sortir recobrats i pal·liats del sofriment i l’angoixa només arribarà al ritme precís i personal dels que estem vivint el dol. Només nosaltres podrem marcar les necessitats temporals que exigeix el nostre ésser per considerar-se refet. Cadascú necessita un temps únic per sanar-se.

      Moltes vegades el temps de sofriment s’allarga per no haver viscut bé el dol; per exemple, la persona que ha hagut de tornar a treballar fent el cor fort o el que ha hagut de posar bona cara per no angoixar encara més la seva família. Si existeix una negació forta, també el procés de dol es prolongarà més enllà de l’any.

      Per a altres, un any és un període molt llarg ja que s’entenen amb el seu dolor abans i poden acceptar-lo per transformar-lo i seguir endavant. Quan això passa, és important no confondre el temps transcorregut amb el grau d’amor. Doldre menys temps no significa estimar menys la persona que se n’ha anat. Tampoc no signifiquen menys amor els moments d’oblit o aquells moments en què et sents bé, quan el dolor comença a remetre. Moments que ens culpabilitzen i ens porten a intentar “contra natura” que no tornin a aparèixer.

      El nostre dolor és el més profund i el més intens, i per molt que intentin apaivagar-nos comparant i suscitant altres pèrdues aparentment més dures i més tremendes, és inútil. Sabem perfectament que poden existir coses molt més terribles, situacions més impressionants, però això mai no ens alleujarà, perquè el nostre està profundament arrelat a l’interior i no en un pla exterior en el qual els esdeveniments es viuen més fàcilment i des d’on les coses no ens poden fer tant mal.

      Està molt endins i la profunditat del dolor arriba a espais que mai no pensàvem que existissin. És com si tot l’ésser se sotmetés al voltant d’aquest punt de dolor inaguantable i fóssim una estrella que de sobte es col·lapsés.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAQEBLAEsAAD/4QsWRXhpZgAATU0AKgAAAAgABwESAAMAAAABAAEAAAEaAAUA AAABAAAAYgEbAAUAAAABAAAAagEoAAMAAAABAAIAAAExAAIAAAAgAAAAcgEyAAIAAAAUAAAAkodp AAQAAAABAAAApgAAANIALcbAAAAnEAAtxsAAACcQQWRvYmUgUGhvdG9zaG9wIENTNS4xIE1hY2lu dG9zaAAyMDE2OjAxOjEzIDA5OjAyOjI1AAADoAEAAwAAAAH//wAAoAIABAAAAAEAAAbpoAMABAAA AAEAAAnnAAAAAAAAAAYBAwADAAAAAQAGAAABGgAFAAAAAQAAASABGwAFAAAAAQAAASgBKAADAAAA AQACAAACAQAEAAAAAQAAATACAgAEAAAAAQAACd0AAAAAAAAASAAAAAEAAABIAAAAAf/Y/9sAQwAI BgYHBgUIBwcHCQkICgwUDQwLCwwZEhMPFB0aHx4dGhwcICQuJyAiLCMcHCg3KSwwMTQ0NB8nOT04 MjwuMzQy/9sAQwEJCQkMCwwYDQ0YMiEcITIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIy/8AAEQgAeABTAwEhAAIRAQMRAf/EAB8AAAEFAQEBAQEBAAAAAAAA AAABAgMEBQYHCAkKC//EALUQAAIBAwMCBAMFBQQEAAABfQECAwAEEQUSITFBBhNRYQcicRQygZGh CCNCscEVUtHwJDNicoIJChYXGBkaJSYnKCkqNDU2Nzg5OkNERUZHSElKU1RVVldYWVpjZGVmZ2hp anN0dXZ3eHl6g4SFhoeIiYqSk5SVlpeYmZqio6Slpqeoqaqys7S1tre4ubrCw8TFxsfIycrS09TV 1tfY2drh4uPk5ebn6Onq