MREADZ.COM. Чтение онлайн электронных книги.

Бард

Список произведений издательства Бард. Доступных для чтения онлайн. Электронная библиотека, книги всех жанров

Реклама:

Бог на гнева

Автор: Филип Дик, Роджър Зелазни,

Жанр: Научная Фантастика,

Серия: ,

Язык: bg

В годините след III-та световна война върху изпепелената и отровена Земя възниква могъща религия, която се прекланя пред твореца на всеобщата разруха. Служителите на Гнева обожествяват Карлтън Луфтойфел и го провъзгласяват за Бог на гнева. С помощта на специални протези роденият без крайници Тибор Макмастърс успява да постигне огромна известност като надарен с божествено вдъхновение художник. Когато му възлагат огромна фреска в новопостроената църква, изобразяваща Бога на гнева, Тибор трябва да предприеме рисковано пътуване, за да открие мъжа, за да открие бога и да увековечи ужасяващия му лик за поколенията.

Читать онлайн Подробнее

Железният изгрев

Автор: Чарлз Строс,

Жанр: Боевая фантастика,

Серия: Есхатонът,

Язык: bg

Чарлз Строс, авторът на "Сингуларно небе", отново ни поднася калейдоскоп от брилянтни идеи, истински празник на въображението, под формата на напрегната и изпълнена с приключения космическа опера. Някои от отговорите на тези въпроси са известни на вироглавата тийнейджърка с прякор Сряда. Но Сряда изобщо не осъзнава важността на информацията, с която разполага... Двайсет и четвърти век. Някой взривява звездата, около която се върти Москва, скучен и незабележим свят. Най-вероятният виновник е търговският съперник Нови Дрезден и оцелелите от атаката задействат ответния удар - изпращат субсветлинни атомни бомбардировачи, за да си отмъстят. Но на Земята знаят със сигурност, че виновникът не е Нови Дрезден. За неутрализиране на атаката е необходим анулиращ код, известен само на оцелелите московски дипломати. Проблемът е, че някой ги избива систематично. Рейчъл Мансур, специален агент на ООН, е изпратена със задача да опази оцелелите посланици и да открие убиеца. Кой стои зад този зловещ план? Защо отново е намесен Есхатонът? Кои са Усъвършенстваните? Където е днес Строс, утре ще бъде съвременната научна фантастика! Напрегната космическа опера!

Читать онлайн Подробнее

Сингуларно небе

Автор: Чарлз Строс,

Жанр: Боевая фантастика,

Серия: Есхатонът,

Язык: bg

Закопчайте коланите за най-дивото пътешествие в съвременната фантастика. Чарлз Строс е на гребена на вълната. Отминал е двайсет и първи век и животът отдавна не е такъв, какъвто го познаваме. Овладени са полетите със свръхсветлинна скорост, а от дебрите на Мрежата се ражда Есхатонът, свръхчовешки изкуствен интелект. Странно събитие, наречено Сингуларността, предизвиква принудително разселване на земната цивилизация. Една от нейните колонии е Новата република - тя съществува от векове в самоналожена изолация и отрича почти всички технологии освен най-нужните. Докато не се среща с Фестивала - разрушителна информационна напаст с неизвестен произход. Изпратен е могъщ флот, който трябва да преодолее дебрите на пространството и времето и да нанесе неочакван удар. Но нещата не са такива, каквито изглеждат - както на кораба, така и на повърхността се води тайна война между враждуващи фракции. И над всичко това тегне божественото присъствие на Есхатона, който има свои идеи за изхода от конфликта... В далечното бъдеще, информацията иска да е свободна!

Читать онлайн Подробнее

Чистачът

Автор: Брет Батълс,

Жанр: Триллер,

Серия: Джонатан Куин,

Язык: bg

Блестящ и разбиващ трилър, “Чистачът” има всичко нужно: екзотични места, смелостта на 007 и занимателна интрига, която ще ви кара да се потите до самия край. Джонатан Куин е агент на свободна практика със сърце на самотник. Неговата работа? Професионален “чистач”. Нищо кой знае колко страшно, само отстраняването на трупове и почистване, ако е нужно. Последната му задача е фасулска: разследване на подозрителен пожар. Обаче когато един труп изскача там, където не му е мястото, а шефовете на Куин от Офиса странно се умълчават, той разбира, че е затънал до гуша. Само с малко следи и помощта на жена от неговото минало, която може би държи ключа за решаването на случая, Куин трябва да се крие, за да разбере защо някой иска смъртта му... Хипнотизиращо завладяващ... Развива се с бързината на точния куршум на убиец!

Читать онлайн Подробнее

Възвръщане

Автор: Сара Зетел,

Жанр: Научная Фантастика,

Серия: ,

Язык: bg

Представете си далечно бъдеще, в което галактиката е населена от различни групи, които търсят своето еволюционно начало. Част от тях се обединяват в търсене на митичната „родина“. Ерик и Арла, бегълци от изоставена планета, наречена Царството на Безименните сили, ще изиграят ключова роля в разкриването на истината. Древни сказания, генно инженерство, пришълци, изкуствени интелекти, причудливи артефакти и хилядолетна борба за власт изпълват страниците на този забележителен роман, с който Сара Зетел се нарежда сред майсторите на епичната научна фантастика.

Читать онлайн Подробнее

Могъщите

Автор: Филип Розенберг,

Жанр: Триллер,

Серия: ,

Язык: bg

Праволинейният живот на Блейн е дотук. От една страна, той е жертва на шантаж, но от друга, Чет Фиоре е точно това, което е търсил — човек от организираната престъпност. Взаимоотношенията между двамата силни мъже приемат множество неочаквани обрати в смъртоносния танц на парите и корупцията… Един от най-могъщите нюйоркски финансисти Джефри Блейн е отегчен, неудовлетворен и жаден за нови предизвикателства. Осемнадесетият рожден ден на дъщеря му бележи границата между живота му на примерен гражданин и човек от престъпния свят. Един инцидент по време на празненството го свързва с Чет Фиоре — млад мъж с неясно занимание и произход, който винаги се справя с всичко.

Читать онлайн Подробнее

Катафалката, с която ти дойде

Автор: Тим Коки,

Жанр: Детектив,

Серия: Хичкок Сюъл,

Язык: bg

Динамична мистерия, която включва изключително забавни герои и ги замесва в остроумен и изпълнен с обрати и изненади сюжет. Хичкок Сюъл е най-умният и привлекателен детектив аматьор.    Със сигурност не и Хичкок Сюъл, най-търсеният погребален агент в Балтимор и главният герой в този изпълнен с напрежение роман. Хич е озадачен и привлечен от тази прелъстителна, загадъчна жена и желанието й да уреди собственото си погребение и скоро нарастващият му интерес го въвлича в поредица от все по-опасни обстоятелства, включващи изнудване, корупция в полицията и политически машинации. И убийства. И преди да се осъзнае, Хич загазва. Ако не внимава, може да се озове на два метра под земята… Появата на красива жена в поличка за тенис в погребален дом буди недоумение. А когато същата тази жена иска да разговаря за собственото си погребение, тогава… Е, кой уважаващ себе си погребален агент би устоял?

Читать онлайн Подробнее

Нещо гнило в Ел Ей

Автор: Стюарт Уудс,

Жанр: Детектив,

Серия: Стоун Барингтън,

Язык: bg

Някой е наел Стоун да издири красавицата, към която и самият той не е безразличен. Междувременно го хвърлят в океана. Ченге до мозъка на костите си, Стоун ще трябва да отърве кожата, за да разбере кой се опитва да го издъни. Къде е красивата Арингтън Защо ли му трябваше да идва в Ел Ей… В една топла нощ между Лос Анджелис и о. Каталина се поклаща спортна яхта. На борда й двама маймуноподобни са запечатали с лента устата на главния герой Стоун Барингтън и се канят да го хвърлят заедно с котвата на дъното на Пасифика. Съвсем доскоро Стоун се е намирал далеч оттук, в любимия си нюйоркски бар, където всяка вечер ближе раните си, изоставен от красивата Арингтън… Да си намериш белята

Читать онлайн Подробнее

Летяща чиния

Автор: Стивън Кунц,

Жанр: Триллер,

Серия: Летяща чиния,

Язык: bg

Увлекателните пътешествия на Рип и Чарли и вълшебството на самата летяща чиния ни показва какво може да се е случило… и какво би могло да се случи! Проблясък от отразена светлина в далечината привлича Рип Кантрел, учен авантюрист на експедиция в Сахара. Той открива парче метал, погребано в пясъчникова скала. Скоро Рип и неговите колеги изравят летяща чиния, която е била затворена в камъка в продължение на 140 000 години. Но откритието не остава дълго в тайна. Ударна група за проучване на НЛО от ВВС на САЩ пристига само минути преди хората на австралийски милиардер, които искат да откраднат технологията на летящата чиния. Докато двете страни се надхитряват, на мястото се изсипват и либийски командоси. Междувременно Рип успява да открадне летящата чиния. С помощта на красивата Чарли Пайн, бивш пилот изпитател от ВВС, той отлита с кораба и се отправя на невероятно пътешествие в космоса и по целия свят, бягайки на крачка пред хора, побеснели от алчност и амбиция.

Читать онлайн Подробнее

Непокорният

Автор: Стивън Канел,

Жанр: Триллер,

Серия: Шейн Скъли,

Язык: bg

Стивън Канел съчетава мистерия и насилие, вярност и страст, извайвайки история с толкова непредвидим край, колкото е непредвидима и самата лосанджелиска полиция. Онова, което открива, е зло в най-чистата му форма: корупция, проникнала до най-висшите управленски етажи. Младият, но опитен полицай Шейн Скъли ще се опита да наруши статуквото… Всеки, който се опита да им се възпротиви, бива отстранен незабавно… Шайка продажни ченгета от Лос Анджелис са си въобразили, че са недосегаеми и тормозят града.

Читать онлайн Подробнее

Яндекс.Метрика