Voor Zonsopkomst . Морган Райс

Читать онлайн.
Название Voor Zonsopkomst
Автор произведения Морган Райс
Жанр Героическая фантастика
Серия Vampier, Gevallen
Издательство Героическая фантастика
Год выпуска 0
isbn 9781632916648



Скачать книгу

werd, dat je op je verjaardag genegeerd werd? Kate wist het niet. En hoewel ze zich er van bewust was dat een simpel knikje nu een hele reeks van gebeurtenissen in beweging zou kunnen zetten, en er misschien zelfs voor kon zorgen dat ze bij haar ouders weg werd gehaald en bij mensen zou worden geplaatst die haar niet verachtten en wel zouden willen dat ze ging studeren, ze moest altijd aan Max denken. Dat kon ze hem niet aandoen, hij was nog maar een kind.

      Ze schudde haar hoofd.

      De vrouw knikte, schijnbaar tevreden met het antwoord. Ze dacht waarschijnlijk dat Kate één of andere dwaze wegloper was. Dat ze erop uit was gegaan om opwinding te zoeken en zichzelf bijna te pletter had gereden, en nu een straf probeerde te ontlopen.

      “Ik ga bellen,” zei de vrouw. Ze ging staan en streek haar rok glad.

      Ze vertrok, en Kate besefte dat ze voor het eerst alleen was. De slang in haar keel was om absoluut gestoord van te worden. Het jeukte als een gek. En ze wilde wanhopig graag praten. Ze moest iemand vragen waar Elijah was. Ze herinnerde zich dat hij haar in zijn armen had gehouden. Waarom was hij niet met haar meegereden in de ambulance? Hij moest degene zijn die ze had gebeld.

      Kate slaagde erin om rechtop te gaan zitten in haar ziekenhuisbed, en kreeg eindelijk een goed beeld van de afdeling. Er lagen nog veel andere mensen te slapen. Ze besefte dat ze allemaal in een coma waren, net zoals zij zou moeten zijn. Ze hadden haar hierheen gereden in de verwachting dat ze out zou zijn tot wat voor zwelling ze dan ook in haar hersenen mocht hebben weg zou zijn getrokken. Maar haar lichaam had de medicatie volledig afgestoten.

      Ook haar botten waren geheeld. Dat was wat de dokter had gezegd. Elke bot in haar arm—ulna, radius, humerus—was verbrijzeld, en toch voelde ze helemaal geen pijn. Sterker nog, haar armen deden het prima. Ze kon haar armen voor zich bewegen en wriemelde met haar vingers. Sterker nog… ze reikte naar haar mond en vond het vreemde plastic mondkapje. Ze wurmde haar vingers eronder en begon te trekken.

      De slang begon uit haar keel omhoog te komen. Het voelde ongelofelijk ongemakkelijk, maar ze bleef trekken tot het hele ding eruit was. Eindelijk kon ze zelf ademhalen. Ze gooide de slang op de grond, blij dat ze ervan af was.

      Het volgende dat haar irriteerde was het infuus in haar arm. Ze trok de pleister die hem op zijn plek hield van haar arm en trok de naald eruit. Er verscheen wat bloed, en ze likte het instinctief af.

      Ze voelde zich veel comfortabeler zonder al die slangen en draden, en veel beter in staat om de situatie te beoordelen. Haar lichaam voelde anders, maar niet op een slechts manier. Ze had helemaal nergens pijn. Het enige ongemak waar ze zich van bewust was nu de slang eruit was, was een knagend gevoel in haar maag. Ze had honger. Was dat gebruikelijk na een bijna-dood ervaring?

      Ze raakte haar lichaam aan door de dunne papieren jurk. Alles zat waar het hoorde. Ze was een beetje geïrriteerd, wetende dat ze waarschijnlijk al haar kleding kapot hadden geknipt om te controleren op verwondingen die er niet waren. Maar… hoe kon het dat ze geen verwondingen had? Geen gebroken ribben of doorboorde longen. Geen gescheurde organen. Het was allemaal zo verwarrend.

      Toen merkte ze op dat haar rugtas met haar mee de kamer in was gereden. Ze reikte naar beneden en vond haar boek van Amy, dat besmeurd was met de chocolade van Dinah. Onderin haar tas vond ze haar mobieltje. Ze had nooit een smartphone gemogen zoals Madison, dus ze had één van die goedkope maar onverwoestbare mobieltjes. Gelukkig had hij het ongeluk overleefd.

      Ze greep hem en sms’te Amy eerst, in de eerste plaats omdat haar naam sneller te vinden was en in de tweede plaats omdat zij haar beste vriendin was.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4SayRXhpZgAASUkqAAgAAAAPAAABAwABAAAA1gcAAAEBAwABAAAA2AsAAAIBAwADAAAAwgAA AAYBAwABAAAAAgAAAA8BAgASAAAAyAAAABABAgAKAAAA2gAAABIBAwABAAAAAQAAABUBAwABAAAA AwAAABoBBQABAAAA5AAAABsBBQABAAAA7AAAACgBAwABAAAAAgAAADEBAgAmAAAA9AAAADIBAgAU AAAAGgEAABMCAwABAAAAAgAAAGmHBAABAAAAMAEAAAADAAAIAAgACABOSUtPTiBDT1JQT1JBVElP TgBOSUtPTiBENzAAwMYtABAnAADAxi0AECcAAEFkb2JlIFBob3Rvc2hvcCBFbGVtZW50cyAxMi4w IFdpbmRvd3MAMjAxNjowNTowMyAxODowNjozNwAAAB4AmoIFAAEAAACeAgAAnYIFAAEAAACmAgAA IogDAAEAAAABAAAAJ4gDAAEAAADIAAAAAJAHAAQAAAAwMjIwA5ACABUAAACuAgAABJACABUAAADD AgAAAZEHAAQAAAABAgMAAZIKAAEAAADYAgAAApIFAAEAAADgAgAABJIKAAEAAADoAgAABZIFAAEA AADwAgAAB5IDAAEAAAACAAAACJIDAAEAAAAEAAAACZIDAAEAAAAfAAAACpIFAAEAAAD4AgAAAKAH AAQAAAAwMTAwAaADAAEAAAABAAAAAqAEAAEAAAB4BQAAA6AEAAEAAABECAAAF6IDAAEAAAACAAAA AaMHAAEAAAABAAAAAqQDAAEAAAABAAAAA6QDAAEAAAABAAAABaQDAAEAAACdAAAABqQDAAEAAAAA AAAACKQDAAEAAAABAAAACaQDAAEAAAAAAAAACqQDAAEAAAAAAAAADKQDAAEAAAAAAAAAAAAAANAH AABAQg8AYPWQAEBCDwAyMDA0OjAyOjA0IDIzOjEwOjAwAAAyMDA0OjAyOjA0IDIzOjEwOjAwAACY zogAQEIPAG8eYwBAQg8AAAAAAAAAAAAAAEBAAAAAAGkAAAABAAAABgADAQMAAQAAAAYAAAAaAQUA AQAAAE4DAAAbAQUAAQAAAFYDAAAoAQMAAQAAAAIAAAABAgQAAQAA